ΔιεθνήΕιδησούλεςΚοινωνικά

ΗΠΑ: σοκάρει η σκληρότητα των αστυνομικών την ώρα της δολοφονίας του Τζορτζ floyd


Τη σκληρότητα των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναδεικνύει το οπτικό υλικό και η απομαγνητοφώνησή του, που συλλέχθηκε από τις κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και ο δολοφόνος του.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ, είπε στο θύμα να σταματήσει να φωνάζει και να μη μιλάει καθώς πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά και εκείνος πάσχιζε να αναπνεύσει. Ο Τζ. Φλόιντ, στον οποίο οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες, ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πάνω από 20 φορές.

«Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού. Χρειάζομαι νερό, παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε αστυνομικέ. Θα με σκοτώσεις φίλε», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Φλόιντ, απευθυνόμενος στον δολοφόνο του που τον πίεζε με το γόνατό του. «Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας», του απαντάει ο Σόβιν.

Ο Φλόιντ ακούγεται να παρακαλάει τους αστυνομικούς τη στιγμή που τον συλλαμβάνουν να μην τον βάλουν στο περιπολικό γιατί ήταν κλειστοφοβικός και δυσφορούσε. Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο αστυνομικός τον είχε καθηλωμένο στο έδαφος ο Τζορτζ Φλόιντ παρακαλούσε να τον αφήσουν να αναπνεύσει, λέγοντας ότι δεν έχει πρόθεση ούτε να αντισταθεί, ούτε να φύγει.

Προς το τέλος και ενώ πλέον οι δυνάμεις του Τζορτζ Φλόιντ τον εγκαταλείπουν, ακούγεται να ψιθυρίζει: «Μαμά σ’ αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός». Η μητέρα του Φλόιντ πέθανε πριν από δύο χρόνια ωστόσο στο βίντεο εκείνος ακούγεται να την επικαλείται πολλές φορές.

Το υλικό αυτό της δικογραφίας δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στην δολοφονία, του Τόμας Λέιν, να απορριφθούν από το δικαστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του. Βέβαια από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών, προκύπτει ότι ο Λέιν δεν κάνει τίποτα ώστε να σταματήσει τη δολοφονία.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies