Μεσσηνίας

Η αλαζονεία και οι συκοφαντίες δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ
την οποία υπογράφει ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης

Για δεύτερη φορά επισκεφτήκαμε σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου τη δεξαμενή στο Πήδημα, όπου παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες του τεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που αφορά την υδροδότηση της Καλαμάτας. Και είμαστε καταρχάς αναγκασμένοι να σχολιάσουμε ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αντί να αμφισβητεί(!) δημοσίως το γεγονός ότι και την Τρίτη είχαμε επισκεφθεί το χώρο της δεξαμενής, μάλλον θα πρέπει να θέσει σε αμφισβήτηση τη δική του τεχνική αλλά και πολιτική επάρκεια – αφενός στην πρόληψη, και αφετέρου στην επίλυση τόσο σοβαρών προβλημάτων που διαταράσσουν οριζόντια τη ζωή της πόλης και των δημοτών του.

Όπως αποδείχθηκε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών (οι οποίοι ως γνωστόν δεν έχουν τύχει και της καλύτερης συμπεριφοράς από τον νυν δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ), η αξιοποίηση του βανοστασίου τελικά απέτυχε. Δυστυχώς όμως, και παρά τις ελπίδες όλων μας, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Γιατί όταν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, οι αυτοσχεδιασμοί και οι πατέντες της τελευταίας στιγμής συχνά δεν αποδίδουν.

Τέλος, θα πρέπει να απαντήσουμε και σε ορισμένους «καλοθελητές» που με τρόπο δόλιο και συκοφαντικό σκέφτηκαν να πλήξουν την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας, επιχειρώντας να συνδέσουν τα σημερινά προβλήματα στην ύδρευση με τη θητεία μου ως διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Διαδίδουν αυτά τα ψέματα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η ύδρευση δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του διευθυντή Τ.Υ.! Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι:

1) Το σύστημα υδροδότησης της Καλαμάτας υπάγεται στον Σύνδεσμο Ύδρευσης, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος. Ο Σύνδεσμος διοικείται από ανεξάρτητο όργανο, το Διοικητικό του Συμβούλιο – ενώ διαθέτει και δικό του Τεχνικό Τμήμα.

2) Τα θέματα ύδρευσης και οι σχετικές ανάγκες της πόλης καλύπτονται από τη ΔΕΥΑΚ, πρόεδρος της οποίας έσπευσε να αναλάβει ο νυν δήμαρχος, κ. Βασιλόπουλος. Η ΔΕΥΑΚ διαθέτει λοιπόν δικό της Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και δική της Τεχνική Υπηρεσία και μηχανικούς.

3) Προσωπικά, έχω φέρει αμέτρητες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα της ύδρευσης, για τα οποία κατά κύριο λόγο εισέπραττα απαντήσεις του τύπου «όλα βαίνουν καλώς», αν όχι και ειρωνείες για τις «υπερβολικές» ανησυχίες μου!

Μετά από όλα αυτά, είναι τουλάχιστον ανώφελη μια τέτοια συκοφαντική προσπάθεια – η οποία σίγουρα θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, αλλά και στους πραγματικούς υπεύθυνους που οι «καλοθελητές» προσπαθούν να αθωώσουν.

Άλλωστε, είναι ήδη αρκετά προκλητική η προσπάθεια διαφόρων αυτοδιοικητικών αλλά και μη θεσμικών παρατρεχάμενων της δημοτικής αρχής, να πείσουν τον κόσμο που υποφέρει από την έλλειψη νερού ότι τα κάνουν όλα τέλεια και δεν χωρούν διαμαρτυρίες! Η αλαζονεία, ειδικά όταν δεν συνοδεύεται από έργα, πληρώνεται.

Προς το παρόν επαναλαμβάνουμε την ευχή μας να λυθεί με τον βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα της ύδρευσης. Και είναι αυτονόητο ότι, εάν και όποτε μας ζητηθεί, θα συμβάλουμε και εμείς με τις τεχνικές μας γνώσεις στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την πόλη.

Βασίλης Τζαμουράνης
Πολιτικός Μηχανικός – Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας
με τον συνδυασμό ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας/ Π.Ε. Μεσσηνίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies