ΔιεθνήΕιδησούλες

Η αναστάσιμη λειτουργία πραγματοποιήθηκε κανονικά!! (Δείτε που)

Το Πάσχα πέρασε στον καθολικό, προτεσταντικό κι ορθόδοξο κόσμο, με τις περισσότερες χώρες σε καραντίνα και τις εκκλησίες κλειστές στους πιστούς, Με εξαίρεση ορισμένα παρατράγουδα, όπως στη χώρα μας τους χρυσαυγίτες του Παναγιώταρου, και κάποιους αποφασισμένους να παρακούσουν τις οδηγίες ιερείς, σε γενικές γραμμές υπήρξε τήρηση των κανόνων. Υπάρχει ωστόσο μια γωνιά του πλανήτη, όπου η αναστάσιμη λειτουργία πραγματοποιήθηκε κανονικά, όχι λόγω παραβίασης των μέτρων ασφαλείας, αλλά γιατί στη χώρα δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα της πανδημίας.

Η εκκλησία αυτή είναι o ναός της Αγίας Τριάδας στην Πιονγκγιανγκ, που υπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του λιγοστού ορθόδοξου πληθυσμού της λαοκορεατικής πρωτεύουσας, ως επί το πλείστον Ρώσοι πολίτες, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες της ρωσικής πρεσβείας που δημοσίευσε η KFA Greece. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει ότι οι ιερείς φαίνεται να είναι ντόπιοι, ανατρέποντας περαιτέρω διάφορα στερεότυπα που μπορεί να έχει κανείς στο μυαλό του για την ελευθερία της λατρείας στη ΛΔΚ. Οι ιερείς και κάποιοι από τους πιστούς φοράνε προληπτικά μάσκες (όχι πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο είναι η αλήθεια), ενώ μέσα στο ναό υπάρχουν και πασχαλινά γλυκά και η επιγραφή “Χριστός Ανέστη” στα ρώσικα.

Ευχή όλων είναι το επόμενο Πάσχα να βρει πιστούς και μη στη ΛΔΚ και όλον τον κόσμο απαλλαγμένους από τον ιό ή τουλάχιστον από τις θανατηφόρες συνέπειές του.

ΠΗΓΗ: katiousa.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies