ΔιεθνήΕιδησούλες

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση δύο πυραύλων, που θεωρείται πως ήταν βαλλιστικοί, προς ανατολική κατεύθυνση, προς τη θάλασσα της Κορέας, ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

Έπεσαν στη θάλασσα, έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Τόκιο που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η σημερινή είναι η έκτη πυραυλική δοκιμή στην οποία προχωρά η Πιονγκγιάνγκ μέσα στον τρέχοντα μήνα, από την 5η Ιανουαρίου και μετά. Η Βόρεια Κορέα είχε να προχωρήσει σε τόσες οπλικές δοκιμές μέσα σε έναν μήνα από το 2019, όταν είχε καταλήξει σε αποτυχία η σύνοδος κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι, του Βιετνάμ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς –των λεγόμενων διηπειρωτικών–, τις οποίες είχε αναστείλει από το 2017.

Η σειρά εκτοξεύσεων πυροδότησε ανακοινώσεις καταδίκης από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, καθώς και μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Tass», «Xinhua»)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies