Κορίνθου

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου για την αναπαλαίωση, εκσυγχρονισμό, ανάπλαση, ανάδειξη του υπάρχοντος ιστορικού κτιρίου της δημοτικής αγοράς.
Το αρχιτεκτονικό του σχεδίου είναι του 1932. Σύντομα αποδίδεται η στατική μελέτη για να διαπιστωθεί ή μη η δυνατότητα επέκτασης του ορόφου για την φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων (τζαζ, χορωδίες, παραδοσιακοί χοροί κ.ά.).
Προβλέπεται η κατασκευή θολωτού τζαμιού στο αίθριο της αγοράς για εκδηλώσεις και λειτουργία δύο ή τριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια θα ανατεθεί η εκπόνηση πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης (στατικής, Η/Μ, κλπ). Εγκρίνεται η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του έργου. Στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος.
Η απόφαση αυτή έτυχε της θετικής στάσης του κ. Αλέξανδρου Γκουργιώτη, την καταψήφισαν οι παρατάξεις των κ. Νανόπουλου και Πρωτοπαπά, ενώ απείχε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντ. Κυριαζής.

Σχετικές αναρτήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ», ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies