Μεσσηνίας

Η ενθρόνιση της «Παναγίας Υπαπαντής» στην Καλαμάτα

Με κατάνυξη και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ξεκίνησαν απόψε, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.
Κατά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Ιερείς της πόλεως.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Θαυματουργού Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία για όλο τον κόσμο, ιδιαιτέρως στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ι. Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Π. Λύρας και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσσήνιοι στην Ουγγαρία για τη Formula 1 – Ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα

admin2020

Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη

admin2020

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Μαυρομμάτι Παμίσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies