Μεσσηνίας

Η Καλαμάτα εόρτασε την ιστορική Επέτειο της Απελευθέρωσής της

Με αισθήματα πατριωτισμού και συγκίνησης η πόλη της Καλαμάτας εόρτασε σήμερα, την 200η Επέτειο Απελευθέρωσής της.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας τελέσθηκε η Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Ακολούθησε η ανάγνωση του όρκου των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 στον προαύλιο χώρο του Ναού, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ενώ παρέστησαν ο πρ. Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κων/νος Καραβλίδης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies