ΑχαΐαςΕιδησούλεςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η κατάρρευση της γέφυρας είναι ένα νέο έγκλημα στο βωμό του κέρδους

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ «καταγγέλλει το σημερινό έγκλημα με την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας», σημειώνοντας:

 

«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, και όλων των προηγούμενων που λειτούργησαν και λειτουργούν μόνο προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και ομίλων.

 

Έχουν βαριές ευθύνες κράτος, κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία, για ένα ακόμα έγκλημα σε χώρο δουλειάς που συνέβη υπό συνθήκες που συστηματικά είχαν αναδείξει και καταγγείλει το εργατικό λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα είναι ότι εκτελούνταν εργασίες Κυριακή μεσημέρι με καύσωνα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ ταυτόχρονα κάτω από τη γέφυρα περισυνέλλεγαν σίδερα συμπολίτες μας Ρομά.

 

Και στην περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος – εγκλήματος με την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα, η πλειοψηφία των παρατάξεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δε λογαριάζει τις ζωές μας παρά μόνο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

Ο Πατραϊκός λαός για ακόμα μια φορά έχει μπροστά του την επιλογή να παλέψει και να διεκδικήσει για τη ζωή του.

 

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο χώρο του εγκλήματος, οργανώνει μαζί με τα συνδικάτα και άλλους φορείς της πόλης την αλληλεγγύη και παρέχει όποια βοήθεια μπορεί για τον απεγκλωβισμό των συνανθρώπων μας.

 

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του σημερινού δυστυχήματος – εγκλήματος.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον πατραϊκό λαό και τη νεολαία της πόλης μας στην αυριανή παμπατραϊκή απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας».

Υπενθυμίζεται ότι:

Λίγη ώρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική των Πατρών όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς ένα νέο έγκλημα κράτους και εργοδοσίας, το οποίο έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ 10 είναι οι τραυματίες. Έχοντας ήδη πάρει μπρος η επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για το νέο έγκλημα, για να βγει λάδι η εργοδοσία και η κυβέρνηση τα ουσιαστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσει είναι τα εξής:

 

– Γίνονταν εργασίες επισκευής στην γέφυρα ημέρα Κυριακή (δηλαδή αργία) και εν μέσω καύσωνα, ενώ είναι σε ισχύ υπουργική απόφαση για «μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-17.00»; Η κατάρρευση της γέφυρας σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στις 12.47 μ.μ..

 

– Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ ελέγχουν αν τηρείται από την εργοδοσία η απαγόρευση εργασιών σε συνθήκες καύσωνα;

 

– Υπήρχε άδεια στην εταιρεία για την εκτέλεση εργασιών κατά τις Κυριακές; Αν υπήρχε τέτοια άδεια δεν θα έπρεπε να ανακληθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που ισχύουν σήμερα; Ποιος θα έπρεπε να δώσει εντολή ανάκλησης, εφόσον υπήρχε τέτοια άδεια;

 

– Ήταν σε εξέλιξη ελεγχόμενη κατεδάφιση του τμήματος της γέφυρας; Αν ναι, ελέγχθηκε (και από ποιον;) πώς κάτω από την γέφυρα δεν υπήρχαν άνθρωποι;

 

– Γιατί τα έργα επισκευής στις γέφυρες της Περιμετρικής Πατρών αν και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2022, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη; Για το έργο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμεύσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2020. Να σημειωθεί ότι το έργο στις γέφυρες σέρνεται από το 2000…

Σχετικές αναρτήσεις

Μέχρι τέλος Μαΐου η προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies