ΜεσσηνίαςΠολιτική

«Η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες της στις επιχειρήσεις της εστίασης»

Με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τους ΥπουργούςΠροστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας 45 Συλλόγων Επιχειρήσεων Εστίασης από όλη την χώρα.
Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους οι σύλλογοι επιχειρήσεων εστίασης,την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για να διενεργεί υγειονομικούς ελέγχους προσπαθεί να την υποκαταστήσει μεταφέροντας της ευθύνες της στις ίδιες της επιχειρήσεις, υποχρεώνοντας αυτές να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα και να διενεργούν ελέγχους στους πελάτες τους, ενώ παράλληλα επισείουν σφράγισμα επιχειρήσεων ή και οριστικό κλείσιμο ακόμη και από μια απλή ανάρτηση στα socialmediaότι δεν ασκούν τα συγκεκριμένα «αστυνομικά» μέτρα.
Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Οικονομικών κος Σταικούρας με την στάση του, σε χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης, αρνήθηκε να παγώσουν οι εξώσεις και να συνεχιστούν οι εκπτώσεις στα ενοίκια, αρνήθηκε να διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 24% από το 13% που ισχύει τώρα, κινούμενος στο …δόγμα «λεφτά τέλος» του Υπουργού Ανάπτυξης κου Γεωργιάδη.
Όπως επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης η κυβέρνηση αντί να συνεχίσει και να εντείνει τα μέτρα στήριξης και τις ενισχύσεις προς τις ιδιαίτερα πλητόμενες επιχειρήσεις όπως αυτές της εστίασης μετά το 6μηνο lockdown, με πρόσχημα την «επανεκκίνηση» της οικονομίας τα διακόπτει,με αποτέλεσμα πολλές από τις 83.000 επιχειρήσεις εστίασης να έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και 400.000 εργαζόμενοι σε αυτές να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

estiasi

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μπούκα Μεσσήνης στις τοπ 10 με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο

admin2020

«Συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας»

admin2020

ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΠΗΓΕΣ ΜΠΑΡΚΑ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies