ΕιδησούλεςΚοινωνικάΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η λαϊκή οικογένεια «ματώνει» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ακρίβεια και τα μέτρα που αναμένεται ν’ ανακοινώσει η κυβέρνηση, αναφέρει:

 

«Οποιαδήποτε μέτρα-ασπιρίνες κι αν ανακοινώσει η κυβέρνηση, η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, όσο παραμένουν οι πραγματικές αιτίες πίσω από το φαινόμενο της ακρίβειας. Αυτό δείχνει, άλλωστε και η πρόσφατη πείρα των “καλαθιών” και των “pass”.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι η λαϊκή οικογένεια “ματώνει” για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε κάθε τομέα, ανάμεσά τους και οι εταιρείες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, που μετρούν τεράστια αύξηση στην κερδοφορία τους, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν ακόμα και τα πιο αναγκαία είδη.

 

Αν η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια έστω και σε έναν βαθμό, θα είχε δεχτεί τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο για κάθε παιδί, κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε ρεύμα και καύσιμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι ύμφωνα με έρευνα της ICAP, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», 500 επιχειρήσεις της χώρας το 2022 καταγράφουν κέρδη που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 100% κι επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και αφήνει στο έλεος του “ανταγωνισμού” τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στη χρονιά με τον υψηλό πληθωρισμό, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 75% τα οποία διαμορφώθηκαν σε 25.1 δις ευρώ!

Από πλευράς πλήθους εταιρειών οι επιχειρήσεις τροφίμων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ περιλαμβάνονται στις top 500 επιχειρήσεις ενώ κυριαρχούν και αυτές που ανήκουν στον τομέα των Λοιπών Υπηρεσιών και στον Βιομηχανικό Τομέα, καλύπτοντας μερίδιο 35.8% και 28.4% αντίστοιχα επί του συνόλου των εταιρειών.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies