Μεσσηνίας

Η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Στασινάκη στη Μεσσήνη!!!

Ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος των απανταχού Νησιωτών “ΠΑΜΙΣΟΣ” διοργάνωσαν την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα σφυρήλατα στις αστικές κατοικίες της Μεσσήνης (Νησί) • 19ος – 20ος αιώνας» του Νίκου Αργ. Στασινάκη.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο των Τριών Ιεραρχών κάτω από το λαμπερό Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Την εκδήλωση που χαιρέτησε η Πρόεδρος των Απανταχού Νησιωτών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος της Μεσσήνης, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πολλοί Νησιώτες.

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, η Αν. Καθηγήτρια – Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & διαχείρισης πολιτισμικών αγαθών της Καλαμάτας Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Στασινάκης. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς και η Όλγα Αλεξανδροπούλου διάβασαν κείμενα του ιστορικού Βασίλη Παναγιωτόπουλου, του ποιητή Γιώργου Μαρκόπουλου και του ηθοποιού – σκηνοθέτη Στέφανου Ληναίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΜΙΣΟΥ Μιχάλης Γαβράς και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο και τους μουσικούς συνεργάτες του!

Σχετικές αναρτήσεις

LIVE: Μεσσήνη: Η Ανάσταση του Χριστού στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών

admin2020

Η πρώτη Ανάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

admin2020

Πλήθος πιστών στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Καλαμάτα

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies