Κοινωνικά

Η Πολεμική Αεροπορία… δάγκωσε με την «Οχιά της Θράκης» – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Άσκηση με αερομαχίες, αναχαιτίσεις και προσβολή επίγειων στόχων με μαχητικά της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μικρής Κλίμακας «THRACIAN VIPER 2020», η οποία διεξήχθη στο FIR Σόφιας. H Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) έλαβε μέρος κατόπιν εγκρίσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Στην άσκηση, στην οποία συμμετείχαν προσωπικό και αεροπορικά μέσα της Βουλγαρίας (BGR AF), της Ρουμανίας (RoAF), του Καναδά (RCAF) και των ΗΠΑ (USAFE), η ΠΑ συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 από την 110 και την 111 Πτέρυγα Μάχης, χωρίς μεταστάθμευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν σενάρια εναέριας μάχης και προσβολής επίγειων στόχων, με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ έγινε πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Πηγή:Enikos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies