Πολιτική

Η τουρκική φρεγάτα που συνοδεύει το Ορούτς Ρέις στο στόχαστρο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αυτή η φωτογραφία δείχνει μέσο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να έχει στο στόχαστρό του την τουρκική φρεγάτα, που συνοδεύει το Oruc Reis. Χθες το πρωί, τη στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό, με τα δύο του βοηθητικά και τα πολεμικά που το συνόδευαν, πέρασε το «φράγμα» το 12 ναυτικών μιλίων την δυνητική αιγιαλίτιδας ζώνης, ήρθαν αντιμέτωποι με μία θανάσιμη απειλή. Τον Ελληνικό Στόλο.

Οι 2 φρεγάτες με τις 3 πυραυλακάτους και τον άγνωστο αριθμό υποβρυχίων, σε συνδυασμό με εναέρια μέσα, έκαναν τους Τούρκους να προχωρήσουν σε βίαιη αναστροφή και να εξέλθουν κακήν κακώς από την περιοχή των 12 ναυτικών μιλίων.

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές και δείχνουν δύο δεδομένα. Το πρώτο ότι συνεχώς τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στα σκοπευτικών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το δεύτερο ότι οι Τούρκοι είναι τόσο τρομαγμένοι που έχουν υπό στενό κλοιό δύο πολεμικών το Oruc Reis, κάτι που ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ποντίσει καλώδια για έρευνες.

Το μήνυμα που έχουν λάβει οι Τούρκοι είναι σαφές.

Αξίζει να επισημανθεί η κακή ψυχολογία των πληρωμάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όλως ιδιαιτέρως των υποβρυχίων, αφού για ακόμα μία φορά, την πολλοστή το τελευταίο διάστημα, τα ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντόπισαν και «ξετρύπωσαν» τα τουρκικά υποβρύχια, «βομβαρδίζοντάς» τα με τα σόναρ τους και αναγκάζοντάς τα πληρώματά τους να νιώσουν στο πετσί τους τον πανικό του τι θα πάθαιναν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τους Τούρκους στη θάλασσα, έχοντας αναπτύξει πλέον μαζί τους «ιδιαίτερη σχέση». Μία σχέση, όμως, που γεννά πανικό και αυτός μπορεί να επιφέρει μία λάθος κίνηση από τουρκικής πλευράς, που θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη και σε θερμό επεισόδιο.


Πηγη:enikos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

“Η πρότασή μας για την Οικονομία και την Εργασία”

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies