ΔιεθνήΕιδησούλεςΥγεία

Η «Moderna» άρχισε τις κλινικές δοκιμές εμβολίου για την «Όμικρον»

Η αμερικανική εταιρεία «Moderna» ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι άρχισε τις κλινικές δοκιμές αναμνηστικής δόσης εμβολίου που σχεδιάστηκε ειδικά κατά του παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον» του νέου κορονοϊού.

 

Οι δοκιμές αυτές θα γίνουν με τη συμμετοχή συνολικά 600 ενηλίκων, οι μισοί από τους οποίους έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της «Moderna» κατά της COVID-19 πριν από τουλάχιστον 6 μήνες, και οι υπόλοιποι έχουν λάβει όχι μόνον αυτές τις δύο αρχικές δόσεις, αλλά και πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες την αναμνηστική δόση που έχει ήδη εγκριθεί.

 

Η αναμνηστική δόση που έχει σχεδιαστεί ειδικά κατά της παραλλαγής «Όμικρον» του ιού θα αξιολογηθεί ως εκ τούτου ταυτοχρόνως ως τρίτη ή ως τέταρτη δόση του εμβολίου.

 

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, έξι μήνες μετά τη λήψη της αναμνηστικής δόσης, τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της «Όμικρον» μειώθηκαν έξι φορές από το μέγιστο που παρατηρήθηκε 29 ημέρες μετά τη χορήγησή της, αλλά εξακολουθούσαν να είναι ανιχνεύσιμα σε όλους τους μετέχοντες. Τα δεδομένα αυτά εξασφαλίστηκαν μελετώντας δείγματα αίματος από 20 ανθρώπους που είχαν λάβει την αναμνηστική δόση 50 μικρογραμμαρίων (ήτοι τη μισή από αυτή που χορηγείται στην πρώτη και τη δεύτερη δόση).

 

Οι εταιρείες «Pfizer» και «BioNTech» ανακοίνωσαν επίσης αυτήν την εβδομάδα ότι ξεκίνησαν δοκιμές για τον έλεγχο του δικού τους ειδικού εμβολίου κατά της «Όμικρον».

 

Ωστόσο, η «Pfizer» αξιολογεί τη φόρμουλά της όχι μόνον ως αναμνηστική δόση εμβολίου, αλλά και για την αρχική σειρά των δόσεων σε ανθρώπους που δεν έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί.

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies