ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΙΝΚΑ Κορινθίας προς Δήμο κορινθίων: Καταπατούν οικόπεδα σου και δεν κάνεις τίποτα;

Μία παρέμβαση που σίγουρα θα προκαλέσει πολύ θόρυβο είναι η σημερινή από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, το οποίο καταγγέλλει ότι στη Νεάπολη (Μπαθαρίστρα) της Κορίνθου ιδιώτης έχει καταπατήσει δημοτικό οικόπεδο και πάνω από 10 χρόνια ο δήμος δεν κάνει τίποτα για να αποκτήσει πίσω την περιουσία του.

Το Ινστιτούτο καταγγέλλει επίσης και την άρνηση του δήμου να καθαρίσει από τα αγριόχορτα και τα άλλα σκουπίδια τις γραμμές ΣΠΑΠ και τις παράνομες παρεμβάσεις σε άλλο σημείο που θέτουν σε κίνδυνο τη γραμμή.

Όπως φαίνεται άλλα μέτρα και άλλα σταθμά εφαρμόζει η δημοτική αρχή για το τμήμα των γραμμών μέσα στην πόλη της Κορίνθου και άλλα στα υπόλοιπα σημεία του δήμου…

Το δελτίο αναφέρει:

Μετά από πολλαπλές καταγγελίες και στα πλαίσια θεώρησης της περιοχής Νεάπολης μπαθαρίστρα της Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι σε οικόπεδο που βρίσκεται στην απόληξη της οδού Αριστοδήμου, το οποίο φέρεται να είναι ιδιοκτησία του δήμου κορινθίων έχει τοποθετηθεί περίφραξη. Εντός του περιφραγμένου χώρου υπάρχουν μηχανήματα και ένα πρόχειρο κοτέτσι.

Εφόσον το οικόπεδο αυτό είναι ιδιοκτησία του δήμου Κορινθίων και η κατάσταση έχει διαμορφωθεί σε χρονικό διάστημα που ξεπερνάει την δεκαετία, χωρίς ο δήμος Κορινθίων να παρεμβαίνει, όπως καταγγέλλεται, ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου κορινθίων να ενεργήσουν άμεσα προς διερεύνηση της υπόθεσης και για την επιβολή των νομίμων κυρώσεων εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες βάσιμες.

Αναφορικά με το θέμα της ανάγκης καθαρισμού της μετρικής γραμμής ΣΠΑΠ -ΟΣΕ και της άρνησης του δήμου Κορινθίων να προβεί στον καθαρισμό τους, παρεμβηκαμε προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τονίσαμε ότι ο ισχύων κανονισμός καθαριότητας του δήμου Κορινθίων δίνει το δικαίωμα επέμβασης με χειρωνακτικά μέσα, καθόσον ο σιδηροδρομικός διάδρομος είναι υπό κήρυξη ως διατηρητέος, με χρέωση των εργασιών στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΟΣΕ.

Υπενθυμίσαμε παράλληλα ότι οι παράνομες επεμβάσεις που κάνει ο δήμος με μπουλντόζες στην περιοχή παράλληλα των γραμμών ΣΠΑΠ σε Λεχαιο και Περιγιάλι με το πρόσχημα του καθαρισμού και με επίκληση συγκέντρωσης λιγοστών υπογραφών, είναι απαράδεκτες ενόψει του γεγονότος ότι η μετρική γραμμή είναι μία πολύτιμη υποδομή μέσων μαζικής μεταφοράς που η αξία της ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του πιο οικολογικού μεταφορικού μέσου για την περιοχή μας αυτή του ελαφρού τρένου τραμ για γρήγορη ασφαλή και οικονομική επικοινωνία μεταξύ της Κορίνθου και Έλλης της παραλίας Κορινθίας, όπως ήδη έχουν ζητήσει από πολλά χρόνια πάνω από 3.500 κορινθίοι και μαζικοί φορείς.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Στις Βρυξέλλες για το 9ο Συνέδριο Δίκαιης Μετάβασης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies