ΔιεθνήΕιδησούλες

Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε σπάνιος αρχαίος πάπυρος με ελληνικά γράμματα στο «Σπήλαιο του Τρόμου»

Για μια ιστορική ανακάλυψη κάνουν λόγο στο Ισραήλ αφού, κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο «Σπήλαιο του Τρόμου», εντοπίστηκε ένας σπάνιος αρχαίος πάπυρος. Πιστεύεται ότι ανήκει σε Εβραίους επαναστάτες που κατέφυγαν στους λόφους μετά από μια αποτυχημένη εξέγερση κατά της Ρωμαϊκής κυριαρχίας τον δεύτερο αιώνα.

Ο πάπυρος, σύμφωνα με το BBC, βρέθηκε σε δεκάδες κομμάτια και το κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και μόνο το όνομα του Θεού εμφανίζεται στα εβραϊκά. Τα κομμάτια του πάπυρου περιλαμβάνουν στίχους από τα βιβλία των Ζαχαρία και Ναούμ, που αποτελούν μέρος των κειμένων που είναι γνωστά ως το Βιβλίο των Δώδεκα Μικρών Προφητών.

Σύμφωνα με το BBC, ο πάπυρος είναι γραμμένος στα ελληνικά, τη γλώσσα που υιοθετήθηκε μετά την κατάκτηση της Ιουδαίας από τον Μέγα Αλέξανδρο τον 4ο αιώνα π.Χ. Το όνομα του Θεού, ωστόσο, εμφανίζεται αποκλειστικά στα εβραϊκά.

Ο διευθυντής της ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, Israel Hasson, δήλωσε πως ο πάπυρος και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν είναι «ανυπολόγιστης αξίας για την ανθρωπότητα». Στο σημείο βρέθηκαν επίσης σπάνια νομίσματα από την εποχή της εβραϊκής εξέγερσης κατά της ρωμαϊκής κυριαρχίας, ένας σκελετός παιδιού 6.000 ετών και ένα καλάθι που χρονολογείται πριν από περίπου 10.500 χρόνια πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχο εύρημα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν παρόμοια κομμάτια και περίπου 40 σκελετοί εντοπίστηκαν στο σημείο, που έγινε γνωστό ως το «Σπήλαιο του Τρόμου».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες από BBC

Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Ας δούμε το Ξυλόκαστρο πριν από 55 χρόνια…

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies