ΔιεθνήΕιδησούλες

Ισχυρές εκρήξεις αυτή την ώρα στο Κίεβο

Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται, αυτή την ώρα στο Κίεβο, με Ουκρανούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι προέρχονται από τις ρωσικές δυνάμεις, που φέρονται να έχουν περικυκλώσει την πόλη, στην προσπάθειά τους να την καταλάβουν.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, είπε ότι «Οι επιθέσεις στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ ή βαλλιστικούς πυραύλους συνεχίζονται» και πρόσθεσε ότι βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να είναι η περικύκλωση του Κιέβου.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, στα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να καταλάβει το Κίεβο με αλεξιπτωτιστές.

 

Όπως ισχυρίζονται, έως και 2.000 ειδικές δυνάμεις σχεδιάζουν να καταλάβουν ένα από τα δύο αεροδρόμια στο Κίεβο. Επιπλέον, έως και 10.000 ακόμη αλεξιπτωτιστές θα φτάσουν στην πρωτεύουσα μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το CNN, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, ενημέρωσαν τα μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων την Πέμπτη, ότι οι ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις, που είχαν εισέλθει στην Ουκρανία μέσω της Λευκορωσίας, απείχαν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κίεβο.

 

Οι ίδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα άλλο ένοπλο τμήμα, που εισήλθε στην Ουκρανία από τη Ρωσία, ήταν λίγο πιο μακριά, αλλά ότι και τα δύο κατευθύνονταν προς το Κίεβο με στόχο να περικυκλώσουν την πόλη και ενδεχομένως να ανατρέψουν την ουκρανική κυβέρνηση.

 

(Πηγή: CNN, RT)

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies