ΕιδησούλεςΜεσσηνίαςΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παρέμβαση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνταξιούχου γυναίκας

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», βροντοφώναξαν το πρωί της Πέμπτης συνταξιούχοι, νεολαία και εργαζόμενοι στην Καλαμάτα, απαιτώντας να σταματήσει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας συνταξιούχου γυναίκας, που είχε προγραμματιστεί σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Μάλιστα, το σπίτι βγαίνει “στο σφυρί” αφού η ιδιοκτήτριά του δεν μπορεί να ενταχθεί στα “ευάλωτα νοικοκυριά” για 495 ευρώ επιπλέον εισόδημα απ’ αυτό που έχει, το χρόνο, αποτέλεσμα της άθλιας πολιτικής που έχει διαμορφωθεί από τη νομοθεσία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που από κοινού πρόσφατα απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

 

Με κάλεσμα του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω απ’ το συμβολαιογραφείο και πορεία προς την τράπεζα, που βγάζει «στο σφυρί» το σπίτι της 62χρονης χήρας, πρώην καπνεργάτριας στο εργοστάσιο «Καρέλιας», που λαμβάνει σήμερα 480 ευρώ σύνταξη! Η ίδια προκειμένου να μπορέσει να τα «φέρει βόλτα» συνεχίζει να εργάζεται στο κατάστημα ψυκτικών που διατηρούσε ο άντρας της, επιβαρυμένη και με όλα τα βάρη που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

 

Είναι τέτοιο το θράσος των διαφόρων “κορακιών” (τραπεζών, founds κ.α.), που για συνολικά δύο δάνεια 37.000 ευρώ (από Eurobank και ALPHA BANK) ο πλειστηριασμός ξεκινά απ’ τα 66.880 ευρώ, προκειμένου να «πεταχτεί έξω» το δυνατόν γρηγορότερα η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

 

Μάλιστα, τα διάφορα επενδυτικά “κοράκια” επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση και του συγκεκριμένου ακινήτου (ισόγειου σπιτιού με δύο υπνοδωμάτια), επειδή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε περιοχή που χαρακτηρίζεται «φιλέτο» για τα διάφορα «επενδυτικά σχέδια». Χαρακτηριστικό ως προς αυτό, είναι το γεγονός ότι η ίδια η Eurobank (που έχει δώσει το ένα δάνειο) διεκδικεί το ακίνητο!

 

Προκλητική, ήταν και η στάση του συμβολαιογράφου, που αποθρασυνόμενος από τη νομοθεσία, όπως το ιδιώνυμο αδίκημα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και τάσσεται απέναντι σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, αρνιόταν ακόμη και να δώσει στοιχεία στον πληρεξούσιο δικηγόρο της 62χρονης, σχετικά με την διαδικασία.

Στην πίεση και απαίτηση του σωματείου Συνταξιούχων, αλλά και εκπροσώπων εργατικών συνδικάτων που πραγματοποίησαν παρέμβαση σε τράπεζα και συμβολαιογραφείο προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, η απάντηση ήταν να κατατεθεί αίτημα στην πλατφόρμα για τα “ευάλωτα νοικοκυριά”.

 

Εκεί, προς έκπληξη όλων, διαπιστώθηκε ότι ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού πληρούσε όλα τα κριτήρια, το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό, εφόσον παρουσίαζε εισόδημα 7.495,20 ευρώ το χρόνο, 495,20 ευρώ περισσότερα απ’ το όριο των 7.000! Με βάση τα παραπάνω, απαιτήθηκε η άμεση καταβολή 5.000 ευρώ για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός!

 

Η συγκεκριμένη απάντηση αποδεικνύει και τι εννοεί και η Κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα για τους λεγόμενους “εξωδικαστικούς συμβιβασμούς” αφού πατώντας και στο προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια, αποδεικνύεται, με το χειρότερο τρόπο για τα λαϊκά στρώματα, ότι πρόκειται για “θηλιά στο λαιμό” τους.

 

«Καλούμε το λαό, να μην φοβάται. Να αναφέρει άμεσα παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι να πέσει στα χέρια των “κορακιών”, όσων ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται, όχι τα λαϊκά στρώματα», ανέφερε στην παρέμβασή του, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας.

 

Επίσης, συμμετείχαν, το συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας με τον πρόεδρό του Παναγιώτη Καράμπελα, ο Παναγιώτης Μερτίκας, εκ μέρους του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Οικονομάκος.

Για 495 ευρώ περισσότερα το χρόνο η συνταξιούχος γυναίκα δεν εντάσσεται στα ευάλωτα νοικοκυριά…

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής, τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου και τη Στέλλα Χρηστέα, υποψήφια βουλευτή Μεσσηνίας του Κόμματος.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για 12.522 οικογένειες και 21.339 ωφελούμενα άτομα

admin2020

Άμεση κινητοποίηση της Π.Ε. Μεσσηνίας στην πυρκαγιά της περιοχής Αράχοβας

admin2020

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies