Uncategorized

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο ανακοίνωσαν πολλοί αγροτικοί φορείς με πρώτες τις επιτροπές των μπλόκων και στο οποίο δηλώνουν συμμετοχή οι περισσότεροι αγροτικοί φορείς της χώρας.
Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Στις επιπτώσεις της πανδημίας και της κρίσης ακρίβειας του βιώνουν οι παραγωγοί από το καλοκαίρι του 2021, ήρθαν να προστεθούν και οι τραγικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Μέσα σε αυτό το δυστοπικό πλαίσιο, αρνητικό ρόλο παίζει και η στάση της κυβέρνησης στα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Μια κυβέρνηση που τρέχει πίσω από τα προβλήματα, όταν δεν τα δημιουργεί η ίδια, με την λογική της χορήγησης ασπιρίνης σε ετοιμοθάνατο. Μιας κυβέρνησης που όποια μέτρα έχει πάρει έως τώρα είναι αναποτελεσματικά, προσχηματικά και εξυπηρετούν μόνο το επικοινωνιακό της προφίλ.
Με τους αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν, τους κτηνοτρόφους να μην μπορούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους και τους αλιείς να μην μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στα καΐκια τους και όλους να μην μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, η κατάσταση χαρακτηρίζεται τραγική και σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαιρετίζει τους αγώνες του αγροτικού κόσμου για επιβίωση, για συνέχιση της παραγωγής και κάλυψη των διατροφικών αναγκών των Ελλήνων πολιτών.
Καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις γιατί ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι αναντικατάστατος για την οικονομία της χώρας και της διατροφικής επάρκειας και ασφάλειας των πολιτών.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ μαζί με τους αγρότες για:
• Άμεσο μηδενισμό του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία του βενζινάδικου και μηδενισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα
• Γενναία επιδότηση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων.
• Μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, αλλά και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων.
• Σχεδιασμός για παραγωγή το αμέσως επόμενο διάστημα των αναγκαίων για την οικονομία και τη διατροφή αγαθών.
• Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 €
• Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.
• Δημιουργία εθνικών αποθεμάτων και επιβολή πλαφόν ανώτατης τιμής στα είδη πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση
• Άμεση ενίσχυση του ταμείου του ΕΛΓΑ με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής του κρατικού προϋπολογισμού και αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3/2022 ΣΤΗ 1:00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Σχετικές αναρτήσεις

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΝΕΜΩΝ-ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ

admin2020

Στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με το νέο διοικητή ΔΙΚΕ Υποστράτηγο Απόστολο Τσουλουβή

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies