ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καταγγελία: Ετοιμάζεται η μεταβολή της Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο

Οι επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά αυτές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την κερδοφορία τους σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής παραγωγής και εμπορίου σχετικά με τη σύμβαση έργου: «Μελέτη, έργα Πολιτικού Μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, δύο Φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11ΜW, αντίστοιχα, στη θέση “Μεγάλες Λάκκες” του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενός Υποσταθμού 33kV/150kV υπαίθριου τύπου».

 

Επεσήμανε ότι πρόκειται για αντιλαϊκές επιλογές που είναι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής και δεν έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος επεσήμανε πως αυτό που ετοιμάζεται στην περιοχή της Μεγαλόπολης είναι η μεταβολή της Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο, καθώς ήδη προχωράει η διαδικασία κατασκευής εργοστασίου σε χώρο που ανήκε παλιά στη ΔΕΗ όπου θα επεξεργάζονται τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου, ενώ πρόσθεσε δεν αποκλείεται να υπάρξει και καύση απορριμμάτων στην περιοχή.

 

Αναφερόμενος στο Μαίναλο υπογράμμισε ότι η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων αλλοιώνει το τοπίο, καταστρέφει τα δάση του Μαινάλου και είναι σε βάρος της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies