Κορίνθου

Κιάτο: Η μοιραία καθυστέρηση που οδήγησε στον θάνατο την 47χρονη από αλλαντίαση

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τον θάνατο μιας 47χρονης στο Κιάτο από κατανάλωση κονσέρβας με φασόλια την ώρα που η 77χρονη μητέρα της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ είναι θετική παράλληλα και στον κορονοϊό.

Όλα συνέβησαν όταν την προηγούμενη Τετάρτη όταν οι δύο γυναίκες κατανάλωσαν την ίδια τροφή. Συγκεκριμένα έφαγαν κάποια φασολάκια τα οποία είχαν κονσερβοποιήσει. Τα πρώτα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με τον σύζυγο της 77χρονης που ήταν μαζί τους στο σπίτι.

Οι δύο γυναίκες δεν ζήτησαν άμεσα ιατρική βοήθεια παρά μόνο το βράδυ της επόμενης ημέρας όταν ήδη τα πράγματα ήταν πολύ αργά για την 47χρονη με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Κιάτου να διαπιστώνουν απλά τον θάνατό της. Η μητέρα εξακολουθεί να δίνει μάχη στην εντατική του νοσοκομείου Κορίνθου.

Το 24ωρο που οι δύο γυναίκες δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια στάθηκε μοιραίο για την 47χρονη.

Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής έχουν πάρει δείγματα από τα τρόφιμα που υπήρχαν στο σπίτι των δύο γυναικών και μαζί με τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν το οριστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου.

Γείτονας της οικογένειας ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον σύζυγο της 77χρονης για την κατάσταση που βρίσκονταν οι δύο γυναίκες. «Η 47χρονη είχε ελάχιστο σφυγμό. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ της έκαναν μαλάξεις και την διασωλήνωσαν επί τόπου. Η μητέρα ήταν πλάγια στο κρεβάτι και κουνούσε μόνο το κεφάλι» είπε και συμπλήρωσε: «Κατά καιρούς έφτιαχναν μόνες τους κάποια είδη από τουρσί και μελιτζάνα και φασολάκια. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Από την Πέμπτη ξημερώματα άρχισαν να κάνουν εμετό και άργησαν να ζητήσουν βοήθεια».

Ο Νίκος Χρυσικός συντονιστής του Κέντρου Υγείας Κιάτου ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Tlive. «Αρχικά ήρθε η κόρη που ήταν ήδη νεκρή και μετά η μητέρα σε βαριά κατάσταση, σοκαρισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Κατανάλωσαν όπως ακούγεται κάποια τρόφιμα και οι δύο οικιακής χρήσεως και παρασκευής».

Ο Γρηγόρης Καρπούζης διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου τόνισε: «Διακομίστηκε η μητέρα στην οποία διαγνώστηκε με δηλητηρίαση και κορονοϊό. Αμέσως μετά διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Covid και είναι σε σοβαρή κατάσταση».

Η αλλαντίαση είναι αποτέλεσμα τα κατανάλωσης κακοσυντηρημένων τροφίμων. Κονσερβών που δεν έχει συσκευαστεί σωστά ή δεν έχουν παρασκευαστεί με τον σωστό τρόπο ή έχουν αφεθεί για μεγάλο χρονικό εκτός ψυγείου. Η αλλαντίαση είναι μια νόσος που μπορεί να εκδηλωθεί με οξύ τρόπο και θα πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος. Η αλλαντίαση οφείλεται σε μια τοξίνη και η θνητότητα είναι 5% ως 10%. Εκδηλώνεται με μια δηλητηρίαση αλλα μπορεί να εκδηλωθεί με παράλυση του αναπνευστικού και να έρθει και ο θάνατος.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Κ.Ε.Π. Συνοικισμού θα παραμείνει κλειστό

admin2020

2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies