ΑργολίδοςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κινητοποίηση στην ΤΟΜΥ Άργους για την έλλειψη γυναικολόγου

Κινητοποίηση στην ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 18 Ιούλη οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου (μέλη της ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας, «Η Αλληλεγγύη», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Άργους δεν υπάρχει γυναικολογικό ιατρείο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προγράμματα που να εξασφαλίζουν τον εμβολιασμό όλων των κοριτσιών δωρεάν για τον καρκίνο της μήτρας, ούτε να κάνουν προληπτικό έλεγχο για γυναικολογικούς καρκίνους (ΠΑΠ, μαστογραφίες), οστεοπόρωση κλπ.

Σημείωσαν πως η έλλειψη γυναικολόγου είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής, η οποία αντιμετωπίζει τις ανάγκες ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι το Κέντρο Υγείας Άργους το 2013 στελεχωνόταν από περίπου 20 γιατρούς. Το 2022 έχει 8 γιατρούς και δυο από αυτούς είναι προς συνταξιοδότηση. Ορθοπεδικός, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος συνταξιοδοτήθηκαν εδώ και μερικά χρόνια χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν. Οι προκηρύξεις θέσεων ιατρικού προσωπικού  εκκρεμούν ήδη τρία χρόνια. Η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού είναι ένα ακόμα από τα σημαντικά εμπόδια της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου. Υπάρχει έλλειψη και διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.

Απαιτούν την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατροί όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτές και βοηθητικό – διοικητικό προσωπικό) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των κατοίκων.Εξασφάλιση 24ωρης λειτουργίας, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.Επάρκεια σε διαγνωστικά εργαστήρια που θα παρέχουν δωρεάν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σεμινάριο με θέμα: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-MY DATA-POS»

admin2020

Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

admin2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies