ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠολιτιστικά

Κορινθία :η πιο αρχαία και η πιο όμορφη πισίνα είναι εδώ

Η ωραιότερη πισίνα της Ελλάδας δεν βρίσκεται ούτε στην Σαντορίνη, ούτε στην Μύκονο ούτε σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά στην Κόρινθο, σύμφωνα με το βίντεο του Up Stories.

Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης ανεκτίμητης αξίας, που βρίσκεται μόλις 850 μέτρα από τον Ισθμό της Κορίνθου αλλά παραμένει σχεδόν εντελώς άγνωστη και στην αφάνεια. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει καν αναφορά σε αυτή στο Google Maps.

Χρονολογείται περίπου 2.000 χρονών και αυτό που προκαλεί τρομερή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ήταν θερμαινόμενη. Σε αυτή κολυμπούσε και αναπαυόταν ο αυτοκράτορας της Ρώμης, Νέρωνας, ο οποίος επιχείρησε και πρώτος στην ιστορία τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου.

O ψηφιδωτός πυθμένας της είναι μοναδικός και ασύλληπτης ομορφιάς και είναι ένα αξιοθέατο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί το κοινό και οι λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής των αρχαίων χρόνων.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Roadshow στην Πελοπόννησο

admin2020

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης | Δημήτρης Πτωχός προς μαθητές: «Είμαστε δίπλα σας για να αναζητήσετε όσα μπορείτε να κάνετε εδώ, στην Πελοπόννησο, στην Ευρώπη»

admin2020

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies