ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κορινθία: Κατασχέθηκαν 115 κλεμμένοι καταλύτες σε καταυλισμό τσιγγάνων

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, την 27.4.2023, απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και τη Διμοιρία Υποστήριξης Κορινθίας.

 

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -35- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

-4- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

-1- άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ), αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέχθησαν -20- οχήματα, βεβαιώθηκε -1- παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

 

· -1- τόνος περίπου χάλκινων καλωδίων και αντικειμένων,

 

· -115- καταλύτες οχημάτων,

 

· -1- κυνηγετικό όπλο.

 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικές αναρτήσεις

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

admin2020

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης με την εταιρεία PlanAhead

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies