Κορίνθου

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023

14-27 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεις στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά

Το Καρναβάλι της Κορίνθου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια με…ανεβασμένη διάθεση και εκπλήξεις!!! Ο Δήμος Κορινθίων δίνει ταυτότητα στο Καρναβάλι του! Δημιουργεί το καρναβάλι της συμμετοχής, της ψυχαγωγίας, της αποκέντρωσης, της ασφάλειας, της δημιουργικότητας!Δημιουργεί το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!

Με όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά, με δεκάδες μαθητές και φοιτητές να δημιουργούν, με 1200 και πλέον καρναβαλιστές ήδη να έχουν δηλώσει συμμετοχή,με πλήθος εκδηλώσεων , για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ διάρκειας 2 εβδομάδων, στην πόλη και στις κοινότητες, με παιδικά πάρτι, πατινάδες, αναβίωση εθίμων, χορευτικά, σαρακοστιανά , γλέντια παραδοσιακά και λάτιν, μουσική και φυσικά… καρναβαλικές παρελάσεις! Εσύ Θα λείπεις;

Τις εκδηλώσεις ανακοίνωσαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις που δεν έχουν ξαναγίνει τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο στο δήμο Κορινθίων, την πόλη και τα χωριά και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε κατοίκους και επισκέπτες!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ξεκινάμε στις 14 Φεβρουαρίου με “Comediadellarte” και Γαϊτανάκι από το Κορινθιακό «Θέατρο Βασίλης Ρώτας» !Στις 19:00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και Πυλαρινού (έμπροσθεν Εθνικής Τράπεζας)

Στις 16  Φεβρουαρίου, την Τσικνοπέμπτη, τσικνίζουμε παραδοσιακά, πρωί και απόγευμα στην πόλη και στον Συνοικισμό!Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 11:30 το πρωί με μουσική στα ηχεία της πόλης και παραδοσιακό τσίκνισμα σε δυο σημεία.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Έμπροσθεν του Δημαρχείου

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ: Απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Ψησταριές ανάβει στους πεζόδρομους της πόλης και ο Εμπορικός σύλλογος Κορίνθου

 

Το «τσίκνισμα» συνεχίζεται στις 18:00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη,(έμπροσθεν Δημοτικής Πινακοθήκης) με ΑΠΟ- ΔΡΩΜΕΝΑ!

ΟιBuenaBentura, πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά τμήματα υπόσχονται ένα ΓΛΕΝΤΙ εντυπωσιακό με λάτιν μουσική, τραγούδια αποκριάς αλλά και παραδοσιακούς χορούς!Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 19:00Παραδοσιακό καρναβάλι από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας! Η πομπή ξεκινά από το Δημαρχείο Κορίνθου στις 19:00. Με δρώμενα και τραγούδια της Δόμνας Σαμίου, περιδιαβαίνει τους πεζοδρόμους και καταλήγει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΦΛΟΙΣΒΟΣ). #Φωτιές #Χορός αλλά και παραδοσιακό βραστό και κρασί, προσφορά του δήμου Κορινθίων και των συλλόγων! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με την ορχήστρα του Θεόδωρου Δούρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , 12:00

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ στην «Παναγή Τσαλδάρη» (Περιβολάκια)

Το μεγάλο ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙτου δήμου Κορινθίων!

Οι “ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΕΣ” σας περιμένουν στην Κόρινθο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:00 στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. • Τρενάκι! • Ανιματέρ! • Ξυλοπόδαρος! • Ζογκλέρ! • Μπαλονοκατασκευές! • Γαϊτανάκι! • DJ! …και πολλές Εκπλήξεις!

Όλα αυτά σε ένα μεγάλο και χορταστικό Αποκριάτικο PARTY!!!

Βάλε τη στολή σου, φόρεσε την μάσκα σου, βάλε το καπέλο σου, πάρε το κέφι σου και έλα να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!!!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 15:00

ΑΣΣΟΣ, πλατεία Ηρώων (κοινοτικό κατάστημα)

7ο Αποκριάτικο γλέντι από την ΡΕΑ , την τοπική κοινότητα και την υποστήριξη του δήμου Κορινθίων. Μουσική, χορός και παραδοσιακά εδέσματα για όλους!

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ, παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και χορευτικά συλλόγων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Από τις 11:30 το πρωί μας κρατούν μουσική συντροφιά καταξιωμένοι Djs! Σπύρος Μπανιάς, Γιάννης Μπόγδος, Σπύρος Κουσκουνάςσ ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία,  μέχρι την ώρα της παρέλασης!

15:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως! Περισσότεροι από 1200 καρναβαλικές στέλνουν από την Κόρινθο τον παλμό της Αποκριάς ΠΑΝΤΟΥ! Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ!

18:00  ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟΟ γνωστός performer έρχεται φέτος τις Απόκριες στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου για μια απίστευτη και μοναδική μουσική αναδρομή στα ’60, ’70, ’80 αλλά και στο σήμερα! Αγαπημένα τραγούδια  διασκευασμένα με τον μοναδικό ήχο του εκρηκτικού καλλιτέχνη καιdisco αποχρώσεις. Μία συναυλία γεμάτη κέφι, χορό και χαμόγελο. Ο Τόνι συνοδεύεται από τη πολυτάλαντη μπάντα του, 5 μοναδικούς μουσικούς που χορεύουν και τραγουδούν μαζί του, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Βαρβάρα Νεμπή και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία.Ο Τόνι Σφήνος διασκεδάζει με αγάπη μικρούς και μεγάλους όπως αυτό μόνο γνωρίζει τόσο καλά.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Άγιος Βασίλειος

Ο παλμός της Αποκριάς μεταφέρεται στην κοινότητα Αγίου Βασιλείου! Κάτοικοι και σύλλογοι πραγματοποιούν την δική τους ξεχωριστή καρναβαλική παρέλαση! Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί!

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

14:00, ΑΘΙΚΙΑ: Παραδοσιακό καρναβάλι & χοροί

14:00, ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ:«Το έθιμο της καμήλας» και χορευτικά από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»«Πέταγμα χαρταετού» στο γήπεδο από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ»

ΓΛΕΝΤΙ στο κέντρο του χωριού από την κοινότητα με ζωντανή ορχήστρα

ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ  14:00: Σαρακοστιανά και κρασί στην πλατεία

15:00 : Καρναβαλική παρέλαση 

ΣΟΦΙΚΟ, 15:00Αναβίωση Βλάχικου γάμου και αποκριάτικη παρέλαση. Τραπέζι με Σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι!

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Δήλωσε συμμετοχή στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σήμερα! Στο τμήμα πολιτισμού του δήμου Κορινθίων, στην κ.Μαρία Ρουσινού και στο τηλέφωνο2741083001.

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Το 2ο Perseas Cup έγινε ένα στοίχημα που κερδίσαμε όλοι

admin2020

Πορεία προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies