ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα η πυρκαγιά στην Άνω Αλμυρή – Στην κυκλοφορία δόθηκε ο επαρχιακός Ισθμού – Επιδαύρου

Σε εξέλιξη αλλά καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού του Δήμου Κορινθίων. Η πυρκαγιά ωστόσο δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν έχουν δύσκολο έργο με τις φλόγες καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Αργά το απόγευμα, εξάλλου, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία ο επαρχιακός δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου που έκλεισε νωρίτερα από την Αστυνομία.

 

Από την πυρκαγιά ευτυχώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλήθηκε οικιστικός ιστός, ενώ η πυρκαγιά εξακολουθεί να κινείται μακριά από κατοικίες.

 

Νωρίτερα, μέσω του 112, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ρυτό, ενώ οι δυνατοί άνεμοι και οι διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, κατέστησαν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι αργά σε ετοιμότητα ήταν οι κάτοικοι των χωριών σε Άνω Αλμυρή και Γαλατάκι.

 

Στο έργο κατάσβεσης συμμετείχαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τις τελευταίες να αποχωρούν με την δύση του ηλίου και τις επίγειες να παραμένουν για να δώσουν όλη νύχτα την μάχη της κατάσβεσης, αποτελούμενες από 57 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

 

Αναφορικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ασκληπιείου, του δήμου Επιδαύρου, παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

 

Συνολικά το κομμάτι της Πελοποννήσου, με τις πυρκαγιές σε Άνω Αλμυρή, Επίδαυρο και το Καλέντζι, έχει θέσει σε ετοιμότητα την πυροσβεστική υπηρεσία καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies