ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΟΥΡΔΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ. ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Επεισόδια έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) με μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, να βάζουν φωτιά σε στρώματα και να πετούν πέτρες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αιτία για το ξέσπασμα των επεισοδίων φαίνεται πως ήταν η αυτοκτονία ενός πρόσφυγα που διέμενε στη δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ένας πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα Σάββατο και εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες της δομής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόσφυγας ήταν κρατούμενος για 16 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του.

Η φωτογραφία διανεμήθηκε από πηγή οργάνωσης που μεριμνά για πρόσφυγες.

Η ΚΕΕΡΦΑ έκανε λόγο για «στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο», τονίζοντας ότι εκατοντάδες μετανάστες «κρατούνται εκεί, χωρίς κανένα έγκλημα, παρά μόνο ότι δεν έχουν χαρτιά».

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies