ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ: Τέλη Μάη θα δούμε τρομακτική αύξηση νεκρών…

…σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, διευθυντή ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει. «Τέλη Μαΐου εκτός από το ότι θα βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων. Αυτό πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και δεν είναι απίθανο αν θα δούμε να λαμβάνονται εκ νέου καινούρια περιοριστικά μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Προς Θεού δεν είμαι κατά του ανοίγματος. Αλλά θα πρέπει να γίνει με όλα τα μέτρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αισιοδοξία ότι τελειώσαμε και επιστρέφουμε στην κανονικότητα τότε θα δημιουργηθεί ένα χάος. Το σύστημα υγείας είναι ήδη πιεσμένο και δεν αντέχει άλλο».

Σε σχέση με τα εμβόλια ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι η ανοσία αργεί ακόμα αφού δεν επιτυγχάνετε με τον εμβολιασμό της πρώτης δόσης και σε τόσο μικρά επίπεδα του πληθυσμού.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 06 Μαΐου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.421, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies