ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κορονοιος: Προμηνύεται νέο κύμα αν δεν εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί

Το δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ έδειξε συνολική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται «μεταφορά» από την περιφέρεια και τα νησιά στα αστικά κέντρα, τόνισε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλας Θωμαϊδης, προειδοποιώντας: Είναι αναμενόμενο να έχουμε ανησυχία καθώς αυτό προμηνύει αύξηση κρουσμάτων.

 

«Σίγουρα αν ο ρυθμός εμβολιασμών παραμείνει στάσιμος και δεν ενταθεί, θα έχουμε άνω των 4.000 κρουσμάτων ημερήσιο αριθμό. Ήδη η Αττική συνιστά το 20% των κρουσμάτων και το νούμερο ενδέχεται να διπλασιαστεί», είπε ο κ. Θωμαϊδης ενώ ανάλογη ήταν η επισήμανση για την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη.

 

Το ζητούμενο, όπως είπε είναι «να μην δούμε απότομη αύξηση τον Οκτώβριο από την μετάλλαξη Δ».

 

Αν και διαπιστώνεται σταθεροποίηση 15 ημερών στο ιικό φορτίο της Αττικής, η εξέλιξη αναμένεται ανάλογη με την περυσινή, δηλαδή αύξηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

 

«Επομένως αν τώρα το ιικό φορτίο αντιστοιχεί σε 600-900 κρούσματα είναι αναμενόμενο ότι οδηγούμαστε στα περυσινά δεδομένα με την απότομη αύξηση στις 19 Οκτωβρίου και το κύμα, που ακολούθησε.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies