ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: «Ανοίγουν» οι αθλητικές δραστηριότητες από την επόμενη εβδομάδα

Το «άνοιγμα» των γυμναστηρίων αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, δια μέσου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

 

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 31 Μάη, επιτρέπεται η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο με εβδομαδιαίο self test και περιορισμό χωρητικότητας ενώ επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια με πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν σύντομα καθώς υπάρχουν δραστηριότητες που δεν επιτρέπουν τη χρήση μάσκας. Παράλληλα, από 1η Ιούνη μπορούν να γίνουν αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις (όπως μέχρι 300 άτομα σε 50άδες, με rapid test ή μοριακό, χωρίς απονομές κτλ).

 

Επίσης, αναφέρθηκε ότι μπορούν να γίνουν εκλογές και εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις δια ζώσης μέχρι 150 άτομα ή με ψηφιακά μέσα για περισσότερους.

 

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ο χάρτης υγειονομικής Ασφάλειας… αλλάζει ξανά και πως πλέον από Δευτέρα 31 Μάη, θα υπάρχει ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, στο οποίο θα είναι διαθέσιμοι τέσσερις δείκτες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης θετικότητας, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση, η τάση των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες και το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού (με τουλάχιστον μία δόση) ανά περιοχή. Ωστόσο, είπε πως παρά τα στοιχεία που δείχνουν πως συρρικνώνεται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, υπάρχουν δήμοι που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Δήμων Ρόδου, Χανίων, Μυτιλήνης, Σύρου και Τροιζηνίας για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

 

Όσο για την τηλεργασία, ο υφυπουργός είπε πως μειώνεται στο 25% από το 50% που ίσχυε, μετά από απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

 

Τέλος, σχετικά με τα στοιχεία της πανδημίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης, λοιμωξιολόγος, ανέφερε ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας αποκλιμακώνεται σταθερά -όπως και το επιδημιολογικό φορτίο-, πως παρουσιάστηκε μείωση στις ΜΕΘ, στους θανάτους και στις διαγνώσεις την τελευταία εβδομάδα (χωρίς βέβαια να παρουσιάζει ακριβής αριθμούς αλλά έμεινε σε … ποσοστά) και πως ο καιρός «βοηθάει» καθώς μειώνει σε ένα ποσοστό 20% τη μετάδοση του ιού.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies