UncategorizedΔιεθνήΕιδησούλες

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, έστειλε επιστολή στον αμερικανικό λαό. στην οποία ζητά να τερματιστούν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του, οι οποίες, λέει, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας «αδυσώπητης μάχης εναντίον του Κορονοϊού, όπως ανέφερε αυτή την Κυριακή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Καλώ τους ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσουν αυτή την τρέλα, να κρατήσουν τους ηγέτες τους υπόλογους και να τους υποχρεώσουν να εστιάσουν την προσοχή και τους πόρους τους στην επείγουσα προσοχή στην πανδημία“, αναφέρει το μήνυμα του προέδρου.

Ζητώ, μαζί με την παύση των στρατιωτικών απειλών, το τέλος των παράνομων κυρώσεων και τον αποκλεισμό που περιορίζει την πρόσβαση στις ανθρωπιστικές προμήθειες, τόσο αναγκαίες σήμερα στη χώρα“, συνεχίζει η δήλωση. Παράλληλα, ο Maduro ζητάει από τον αμερικανικό λαό « να μην επιτρέψει τη χώρα σας να ξαναγυρίσει σε μια άλλη ατελείωτη σύγκρουση » όπως αυτή του Βιετνάμ ή του Ιράκ, «αυτή τη φορά πιο κοντά στο σπίτι».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογραμμίζει ότι δεν είναι τόσο διαφορετικοί όσο θέλουν να τους «κάνουν να πιστέψουν με τις κακοήθειες», υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο λαοί επιδιώκουν «μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και συμπονετική κοινωνία», για την οποία επικαλέστηκε την αδελφότητα ως σύνδεση μεταξύ των δύο κοινωνιών. “Το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι επίσης το όνειρο της Βενεζουέλας και της επαναστατικής κυβέρνησής του“, δήλωσε ο Μαδούρο, καλώντας τους Αμερικανούς να «αγωνιστούν μαζί για να κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

“Θέλουμε την ειρήνη”

“Όχι στον πόλεμο των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχουν πλέον ποινικές κυρώσεις, θέλουμε ειρήνη”, καταλήγει η επιστολή.

Ο Maduro υπενθυμίζει ότι ο κόσμος έχει παραλύσει επί εβδομάδες, προσπαθώντας να ελέγξει την πανδημία 19 που δήλωσε ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση» που έχουν «αντιμετωπίσει ποτέ ως κοινωνία και διεθνή κοινότητα». Εξέφρασε επίσης τον πόνο και την απογοήτευσή του για τα θύματα του 19ος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προσβάλει 155 άτομα και έχει προκαλέσει  7 νεκρούς στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά της, στις ΗΠΑ η πανδημία προκαλεί όλεθρο, με περισσότερους από 8.500 θανάτους και περίπου 320.000 μολύνσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης

admin2020

Αυτοψία στο έργο της Ασφαλτόστρωσης Τ.Κ. Φενεού-Φράγμα Λίμνης Δόξα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies