ΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μια κίνηση ξεχωριστής κοινωνικής ευαισθησίας αποτελεί η εκχώρηση από το ΙΝΚΑ Κορινθίας των ετήσιων επιχορηγήσεων του στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να αναπτυχθεί η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου:

  1. Η Πανδημία του κορωνοιού έχει καταδείξει την μεγάλη ανάγκη ύπαρξης και ομαλής λειτουργίας δημόσιου Εθνικού συστήματος υγείας.
  2. Στη χώρα μας παρά την υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας η αξία του αποδεικνύεται καθημερινά κυρίως λόγω των τεράστιων προσπαθειών που καταβάλλει το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  3. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας έχει ως στόχο του την καθημερινή βελτίωση των όρων διαβίωσης των Καταναλωτών. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την βελτίωση των όρων διαβίωσης, είναι δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου νοσηλείας.
  4. Στα πλαίσια αυτά, το διοικητικό μας συμβούλιο πήρε την απόφαση να εκχωρήσει στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου την ετήσια επιχορήγηση των ετών 2019-2020 που δικαιούται δυνάμει των διατάξεων του ν.2251/94, αρθρ. 10, παρ.6 σε συνδυασμό με αυτές του ν. ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄ 114) Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (αρθ.202 παρ. 1 και επ.) από τους δήμους της Κορινθίας, καθώς και από την περιφέρεια Κορινθίας , προκειμένου να διατεθεί για την ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ που διαθέτει, καθώς και για την δημιουργία κλινών ΜΑΘ.
  5. Πιστεύουμε ότι ή εκχώρηση που κάνουμε είναι μία μικρή συμβολή στις μεγάλες ανάγκες που έχει το εθνικό σύστημα υγείας και ιδίως το εθνικό σύστημα υγείας όπως λειτουργεί στο νομό Κορινθίας και ελπίζουμε οι δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή και με δικές τους χορηγίες.
  6. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νομός Κορινθίας είναι ένας νόμος  που χρειάζεται αυξημένη  φροντίδα στις δημόσιες δομές υγείας, τόσο λόγω του πληθυσμού του ,όσο και του τουριστικού πληθυσμού.
  7. Είναι γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας , τόσο στην Κορινθία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με την φροντίδα που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλυφθεί οι απαραίτητες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ως εκ τούτου να παρατηρούνται δυσλειτουργίες, οι οποίες θα πρέπει να εξαλειφθούν το γρηγορότερο με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αγορά φαρμακευτικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού (πχ είναι απαράδεκτο το νοσοκομείο της Κορίνθου να στερείται μαγνητικού τομογράφου).
  8. Μία πραγματικά προηγμένη, ανθρώπινη, κοινωνία κρίνεται κυρίως από το επίπεδο λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας και από την αντιμετώπιση προς τις ευπαθείς ομάδες.

ΣΧΟΛΙΟ: Μένει να δούμε εάν Δήμοι και Περιφέρεια εισακούσουν την έκκληση του ΙΝΚΑ και προσφέρουν για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κορίνθου, διότι επί χρόνια δεν επέδειξαν κάποια ευαισθησία στο πεδίο αυτό, όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies