ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥγεία

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Κάτω από το 70% παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη

Στην αποτίμηση του ενός χρόνου από την έναρξη των εμβολιασμών, οι οποίοι αποτελούν το «κύριο όπλο» κατά της πανδημίας, όπως ειπώθηκε, προχώρησαν κατά τη σημερινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Επί της ουσίας, αυτό το σπουδαίο όπλο της επιστήμης αξιοποιείται από την κυβέρνηση ως άλλοθι για να μη ληφθούν όλα τα άλλα ενδεδειγμένα μέτρα που αντιμετωπίζονται ως κόστος και κυρίως για να μη θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

 

Πάντως, ακόμη και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει σε σχετικά χαμηλά ποσοστά λόγω των κυβερνητικών αντιφάσεων και της ανυπαρξίας μιας ολοκληρωμένης εμβολιαστικής εκστρατείας. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, περίπου 7 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις, δηλαδή λίγο κάτω από 70%. Σε λίγο καλύτερα ποσοστά κυμαίνεται ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση, καθώς από τους δικαιούχους έχει εμβολιαστεί το 75%.

 

Σήμερα άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για να κλειστούν ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών. Τα διαθέσιμα εμβόλια θα είναι περίπου 120.000 μέσα στον Γενάρη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies