ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚοινωνικά

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Σχεδόν 5.700 κρούσματα σήμερα – Φόβοι για νέο κύμα πανδημίας

Η απουσία και των παραμικρών μέτρων προστασίας για να υπηρετηθεί το τουριστικό «θαύμα» έχει προκαλέσει νέα εκτίναξη κρουσμάτων, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να επαναληφθεί η περσινή χρονιά που δημιουργήθηκε ένα νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι. 

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται είναι ιδιαίτερα υψηλός, και αυτό παρά την υποτυπώδη επιδημιολογική επιτήρηση. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν ήταν 5.689. Τα στοιχεία αυτά αφορούν το Σαββατοκύριακο, όπου τα τεστ συνήθως είναι λιγότερα. 

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.545.112, εκ των οποίων 48,7% είναι άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 864, ενώ από την αρχή της πανδημίας ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 148.251 (4% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 8, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 30.087. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (54,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. To 91,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (45,54%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (54,46%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.711 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 176 (ημερήσια μεταβολή +31,34%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 130 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0,2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Έχουμε ήδη μπει σε ένα νέο κύμα»…

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είναι βέβαια και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε σε ανάρτηση του πως έχουμε αύξηση των διαγνώσεων κατά 48% και των νοσηλευόμενων κατά 41% την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, αν και ισχυρίστηκε πως η αύξηση αυτή «είναι συστημική σε όλη την Ευρώπη και δεν οφείλεται σε τοπικά-ελληνικά αίτια». 

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ δήλωσε στην ΕΡΤ πως «έχουμε ήδη ένα νέο κύμα κορωνοϊού το οποίο έχει ξεκινήσει τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον, και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε περίπου διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων», προσθέτοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί»

admin2020

Καταρρέουν οι μύθοι για τις ΑΠΕ. Χτύπησε κόκκινο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ.

admin2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies