Διεθνή

Κορονοϊός – Γαλλία: 292 νεκροί σε ένα 24ωρο – Πάνω απο 40.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός: Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε (29/03) ότι άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορονοϊό, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με χθες.

Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

 

Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Εικόνες ΣΟΚ από drone! Πόλη «φάντασμα» το Παρίσι
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την έρημη γαλλική πρωτεύουσα που κατέγραψε η αστυνομία και η περιφέρεια με drone.

Στη Γαλλία που πλήττεται σφοδρά από τον Covid 19, ισχύουν μέτρα περιορισμού από τις 17 Μαρτίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους Γάλλους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 100.000 αστυνομικοί στους δρόμους, προκειμένου να επιβλέπουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies