ΔιεθνήΥγεία

Κορονοϊός: Γιατί σταματούν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιό της κατά του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου. Μια εξέλιξη αρνητική, καθώς οι ελπίδες είχαν στηριχθεί εν πολλοίς στο εν λόγω εμβόλιο. Αιτία της διακοπής των δοκιμών είναι η ανεξήγητη ασθένεια ενός συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές με δική της πρωτοβουλία, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό

tiresias tiresias

Η χορτοφαγική διατροφή μειώνει κατά 39% τις πιθανότητες εμφάνισης Covid-19

tiresias tiresias

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies