ΚοινωνικάΥγεία

Κορονοϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα – 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά στη χώρα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, εξαιτίας του κορονοϊού. Το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο. Οι δύο στην Αθήνα και ο ένας στην Κοζάνη. Και οι τρεις ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής εξέπνευσε και μία 93χρονη γυναίκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη ηλικιωμένη, από την Ηλεία, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου και είχε επαφή με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους. Πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε δέκα.

Στα 495 τα κρούσματα

Ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έχουν φτάσει τα 495, καθώς επιβεβαιώθηκαν 31 νέα κρούσματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων 84 είναι “ορφανά”, δηλαδή με απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Ενενήντα ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ξεπερνά πλέον τα 72 έτη. 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στην Αθήνα.

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του κ. Τσιόδρα ο οποίος είπε με έμφαση “Δεν είναι διακοπές”. “Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες” τόνισε. Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορονοϊό. Συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα είναι “μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα”.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι “η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού”. Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies