Κοινωνικά

Κορονοϊός: Μέτρα μέχρι τα… Χριστούγεννα – Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα

Μέσα σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν στη χώρα μας 756 κρούσματα κορονοϊού και χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με 284 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Αν δεν εφαρμοστούν πιστά τα μέτρα προστασίας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα δούμε ακόμα περισσότερα κρούσματα, ενώ οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολοι και εφιστούν την προσοχή σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές. Όπως αναφέρει η Realnews, σύμφωνα με την επικρατούσα εκτίμηση ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες, ο κορονοϊός θα παραμείνει ενεργός τουλάχιστον μέχρι την περίοδο των Χριστουγέννων, απαιτώντας κατά πάσα βεβαιότητα τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά τους προσεχείς μήνες.

“Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει δυσχερές το έργο της ιχνηλάτησης αλλά και της περιχαράκωσης της εξάπλωσης. Είναι σίγουρο ότι και κατά τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε σίγουρα με μέτρα περιορισμού, που άλλοτε θα χαλαρώνουν και άλλοτε θα γίνονται πιο αυστηρά. Το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο με ακόμη πιο πολλά κρούσματα” εκτιμά ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου, ενώ αναμένεται και η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπό τις συνθήκες αυτές το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα “Χ”, ενώ σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Οι εστίες σε γηροκομεία, νοσοκομεία και Σώματα Ασφαλείας παρακολουθούνται στενά.

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies