Διεθνή

Κορονοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Φροντίδας και ζήτησε από τον Ντομινίκ Ράαμπ να εκτελεί χρέη του, καθώς τα συμπτώματα του κορονοϊού επιμένουν και είναι ιδιαίτερα έντονα.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Από την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός είναι υπό τη φροντίδα των γιατρών στο Νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, όπου εισήχθη με επίμονα συμπτώματα του κορονοϊού. Αυτό το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού παρουσίασε επιδείνωση και με συμβουλή της ιατρικής ομάδας μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ να τον αναπληρώσει στα καθήκοντά του όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους”.

Πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

“Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού”, έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι “δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια” καθώς το νοσοκομείο Σεντ Τόμας εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό. “Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

Από την πλευρά του, ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχολίασε: Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο”.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεστ DNA ανιχνεύει 18 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο

tiresias tiresias

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους τουρίστες από το 2020

tiresias tiresias

Αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία το Ισραήλ παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies