ΔιεθνήΕιδησούλεςΥγεία

Κορονοϊός: Στην πρώτη γραμμή της μάχης σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης γιατρός που σπούδασε στην ιατρική στην Κούβα!

Η Κούβα, έχει εκπαιδεύσει δωρεάν 200 Αμερικανούς πολίτες στην Ιατρική Σχολή για όλη την Λατινική Αμερική (ELAM), που δημιουργήθηκε από τον Φιντέλ Κάστρο, για να γίνουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων με ένα όρο: Να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις υποβαθμισμένες γειτονιές των πόλεων των ΗΠΑ

Μια από αυτούς είναι η Arabia Mollette. Φροντίζει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από COVID-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Brookdale στην συνοικία  Brownsville μια από τις φτωχότερες περιοχές της Νέας Υόρκης. Στις ΗΠΑ οι νεκροί έχουν ήδη ξεπεράσει τις 5000 και τα μέτρα που παίρνονται είναι από ανεπαρκή μέχρι ανύπαρκτα.

Η Arabia Mollette ήρθε στην Κούβα το 2006. Το 2012 επέστρεψε στις ΗΠΑ σαν γιατρός εντατικής θεραπείας.

-Βρισκόμαστε σε πολεμική ζώνη δηλώνει η Arabia Mollette. Το Νοσοκομείο μας είναι ένας τόπος πόνου, απόγνωσης, συμφοράς και διακρίσεων στην απονομή θεραπείας. Κάθε γωνιά του Νοσοκομείου, η Εντατική, οι διάδρομοι, τα δωμάτια, όλες οι επιφάνειες είναι γεμάτα με ασθενείς.

– Έχουμε τρομερή έλλειψη σε αναπνευστήρες σε σχέση με των αριθμό των ασθενών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει, δηλώνει η αρχίατρος του Νοσοκομείου.

-Ανάμεσα σε μια κακοφωνία ανθρώπων που βήχουν στην Εντατική περνάνε οι νοσοκόμες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς προστατευτικά μέτρα σημειώνει το CNN που έκανε ρεπορτάζ για το Νοσοκομείο.

Και η Arabia Mollette συμπληρώνει «χρειαζόμαστε ιατρικές στολές, γάντια, μάσκες, αναπνευστήρες. Χρειαζόμαστε και ψυχολογική υποστήριξη. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι εδώ όταν ξέρεις τι σε περιμένει».

Αυτή είναι η κατάσταση στην μητρόπολη του καπιταλισμού και αυτή είναι η άμεση βοήθεια που προσφέρει η Κούβα στον λαό μιας χώρας που η κυβέρνηση του από μίσος και απανθρωπιά την έχει καταδικάσει στο εμπάργκο. Η αλληλεγγύη όμως και η προσφορά της Κούβας δεν στηρίζεται σε οικονομικά κέρδη και μερίδια αγοράς. Είναι αλληλεγγύη που πηγάζει από την επαναστατική διαπαιδαγώγηση του Φιντέλ και του Τσε που βάζει πρώτα τον άνθρωπο και μετά τα κέρδη.

https://www.drarabiamollette.com/#overview

Πηγή: Cubadebate 200331 (περίληψη)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies