ΚοινωνικάΥγεία

Κορονοϊός: 86 νεκροί, 71 νέα κρούσματα – 1.955 συνολικά στη χώρα μας – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 86 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα και τα συνολικά στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 1.955. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 79 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Εξ’ αυτών οι 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, το 77% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 33.634 διαγνωστικά τεστ.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε τεστ αντισωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον στην Ελλάδα, θέλουμε αυτά τα τεστ να είναι αξιόπιστα για να χρησιμοποιηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη επιδημιολογική καταγραφή στη χώρα.

Οδηγίες για τις μάσκες και τα γάντια

Στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αλλά και των γαντιών αναφέρθηκε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα. «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση γαντιών, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό» και πρόσθεσε ότι «η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό». Υπογράμμισε ότι δίνει «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», ενώ επισήμανε ότι «το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο».

Σχετικές αναρτήσεις

Υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

tiresias tiresias

Πώς λειτουργούν οι σπείρες που αδειάζουν λογαριασμούς

tiresias tiresias

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies