ΔιεθνήΕιδησούλεςΥγεία

Κουβανοί γιατροί έφθασαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κορονοϊου

Συνολικά 53 γιατρούς και νοσηλευτές στέλνει η Κούβα το Σάββατο 21 Μαρτίου, για βοήθεια στη Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας, λόγω του νέου κορωναϊού .
Η αποστολή του προσωπικού πραγματοποιείται μετά από αίτημα για βοήθεια από την περιοχή, λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία που ήδη ξεχειλίζουν , ανέφερε σήμερα ο περιφερειακός υγειονομικός σύμβουλος Giulio Gallera.
“Πρόκειται για εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό που έχει ήδη αγωνιστεί εναντίον του Έμπολα και γνωρίζει πως να αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις ασθένειες”, ανακοίνωσε ο Gallera προσθέτοντας ότι θα πάνε “για να ανακουφίσουν την κατάσταση στο νοσοκομείο Crema”. 
Ο πρέσβης της Κούβας στην Ιταλία, José Carlos Rodríguez Ruiz, επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες το αίτημα και ότι ζητήθηκε βοήθεια από τις αρμόδιες κουβανικές αρχές.
Αυτό το ιατρικό προσωπικό θα ενωθεί με τους δώδεκα Κινέζους γιατρούς που έφθασαν στο Μιλάνο σήμερα και που θα σταλούν στο νέο νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στο Μπέργκαμο, την επαρχία της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον COVID-19 .
“Καταφέραμε να ανακτήσουμε μια ομάδα ιατρών για να καταστήσουμε το νοσοκομείο του Μπέργκαμο επαρκές και αποτελεσματικό, η κατασκευή του οποίου σταμάτησε χθες λόγω έλλειψης προσωπικού , εξήγησε ο πρόεδρος της περιοχής της Λομβαρδίας, Attilio Fontana, επισημαίνοντας:
“Ήταν άχρηστο να χτίσουμε έναν καθεδρικό ναό στην έρημο. Τώρα, αφού λάβουν επιβεβαίωση από τους γιατρούς, τα έργα θα συνεχιστούν” .
Η Κίνα υποσχέθηκε ότι θα στείλει περισσότερους ειδικούς και ιατρικές ομάδες τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, μόνο στη Λομβαρδία καταγράφηκαν 209 θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο σε 2.168.
Ο Fontana ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση αυστηρότερα μέτρα, αφού η κινεζική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, Sun Shuopeng, διαβεβαίωσε ότι κατά τη γνώμη του τα μέτρα δεν ήταν πολύ αυστηρά.
“Οι Κινέζοι προσκεκλημένοι μας εξεπλάγησαν που υπάρχει αρκετός κόσμος στους δρόμους, με το πόσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πόσο λίγοι φορούν μάσκες”, δήλωσε ο Fontana.
(Με πληροφορίες από το EFE)

Σχετικές αναρτήσεις

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

Αλλαγές στο νοσοκομείο της κορίνθου: Προαλείφεται για πρόεδρος ο Βασίλης Νανόπουλος…;

tiresias tiresias

Πόλος τουριστικής ανάπτυξης η διώρυγα της Κορίνθου

tiresias tiresias

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies