Αργολίδος

Κουτουμάνος – Μπαβελή: Περιοδεία στο νοσοκομείο του Άργους

Περιοδεία στο νοσοκομείο του Άργους

Περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου του Άργους πραγματοποίησαν χτες, Τρίτη 12/9, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί του παρευρέθηκαν η Μπαβελή Ναυσικά υποψήφια Δήμαρχος Άργους, ο Θανάσης Κολιζέρας, ο Χατζηγεωργίου Δημήτρης, ο Μπαβέλλας Βασίλης υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Διαλιάτσης Νίκος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άργους.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,επισκέφτηκε τη διοίκηση, τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες και το επιστημονικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα μαγειρεία, στο τμήμα ιματισμού και στα πλυντήρια του νοσοκομείου.

Στη συζήτηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τέθηκε επί τάπητος η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αργολίδας, αλλά και πανελλαδικά, η οποία είναι χειρότερη από ποτέ. Τμήματα στα πρόθυρα κλεισίματος λόγω έλλειψης προσωπικού, κλινικές που αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια, κτιριακές υποδομές επικίνδυνες για προσωπικό και ασθενείς, εξοπλισμός απαρχαιωμένος. Ενώ, συνεχίζεται η προσπάθεια μπαλώματος των κενών με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη να στελεχωθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και να λειτουργήσει, επιτέλους, η παιδιατρική κλινική που είναι κλειστή εδώ και χρόνια.

H κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι συνέχισε να προωθεί με αποφασιστικότητα την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των νοσοκομείων, όπως την ανάθεση της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης σε εργολάβους, την γενίκευση των προσλήψεων γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών και φυσικά την παραχώρηση των δευτερογενών διακομιδών σε ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων.

Ο Ν. Κουτούμανος, στη συζήτηση με εργαζόμενους και επισκέπτες ανέφερε ότι, το «ξαναμοίρασμα της τράπουλας» με τις ίδιες δομές, το ίδιο προσωπικό, τους ίδιους ή μειωμένους προϋπολογισμούς δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν. Για να ανακουφιστεί το πρόβλημα στα ΤΕΠ και για να προσφέρονται ποιοτικές και σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες υγείας πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νομού ενισχυμένες σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους , στον αγώνα διεκδίκησης για:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις

· Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. 13ο και 14ο μισθό.

· Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό

· Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτες μετακινήσεις

· Πλήρη ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με 24ωρη λειτουργία

· Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Επιτυχής διοργάνωση Εναρκτήριας Συνάντησης του έργου «OliveOilMedNet» στην έδρα του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

admin2020

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies