Λακωνίας

ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ – ΑΡΦΑΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνάντηση με φορείς για τα ζητήματα τις ενέργειας, των ΑΠΕ και την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη.

Συνάντηση με φορείς πραγματοποίησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Κουτουμάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης, Δημήτρης Αρφάνης, με θέμα τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εξελίξεις στα ζητήματα της Ενέργειας, της ανεξέλεγκτης επέκτασης των ανεμογεννητριών, τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την προσωρινή λειτουργία και τρίτου εργοστασίου απορριμμάτων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου στη Σκάλα. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας κ. Μινακάκης, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρνωνα από τις ανεμογεννήτριες κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ευρώτα ενάντια στο εργοστάσιο σκουπιδιών, εκπρόσωποι του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, των Αγροτικών Συλλόγων Σπάρτης και Σκάλας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων γι’ αυτά τα πολύ κομβικά θέματα, που αντικειμενικά είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της παράταξής μας και απασχολούν το λαό της περιοχής καθώς είναι αυτός που θα πληρώσει τις συνέπειες από τις επιλογές για την κερδοφορία των λίγων.

“Οι ανεμογεννήτριες σήμερα είναι 570 και μέχρι το 2040 θα είναι 5.500”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρνωνα Γιώργος Πουλοκέφαλος, ενώ επισήμανε και τους κινδύνους από τα πάρκα μπαταριών, που θα βρίσκονται τοποθετημένα ακόμα και μέσα σε δασικές περιοχές.

Ο Δημήτρης Αρφάνης, υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στην παρέμβαση του ξεκαθάρισε ότι δεν είμαστε ενάντια σε καμία μορφή παραγωγής ενέργειας, πολύ δε περισσότερο, στις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Είμαστε ενάντια στην ανεξέλεγκτη δράση και τις πρακτικές που γεμίζουν άναρχα τα βουνά της Λακωνίας και όλης της Πελοποννήσου με ανεμογεννήτριες με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία των επενδυτών του κλάδου.

Για την έναρξη λειτουργίας του τρίτου εργοστασίου του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ως “χωματερή με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα”, ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, σχολίασε σχετικά: “Τόσα χρόνια σταθερά και δικαίως στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο σχέδιο. Η εμπειρία από τη μέχρι τώρα λειτουργία των μονάδων της Καλλιρόης και της Παλαιόχουνης δείχνει ότι σε αρκετούς δήμους αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη κατακόρυφα και στη συνέχεια – μετά τις εκλογές- θα ανέβουν σε όλους τους δήμους. Σε σχέση με το μεγάλο ζητούμενο που υποτίθεται ότι είναι η προστασία του περιβάλλοντος αποδείχθηκε ότι η «υπόθεση βρωμάει». Η μέχρι τώρα λειτουργία των μονάδων προκαλεί προβλήματα έντονης δυσοσμίας και τεράστιους κινδύνους για μελλοντικές μολύνσεις που θα επηρεάσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η καταδίκη των σχεδίων αυτών που εξυπηρετούν την εγγυημένη κερδοφορία της εταιρείας, πρέπει να είναι πολιτική. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι περιφερειακές διοικήσεις, και του Τατούλη και του Νίκα, μαζί με τις δημοτικές αρχές που πατρονάρονται από τα ίδια κόμματα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ), έβαζαν πλάτη κάθε φορά που χρειαζόταν, για να εξυπηρετήσουν τους εργολάβους και το κέρδος τους. Τώρα πρέπει και ο λαός να τους μαυρίσει στις 8 Οκτώβρη, να ψηφίσει και στους δήμους και στην περιφέρεια Λαϊκή Συσπείρωση”.

Σχετικές αναρτήσεις

Συμβάσεις για σημαντικά έργα προϋπολογισμού 463.000,00 ευρώ στην Π.Ε. Λακωνίας

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies