ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠολιτική

Κουτσούμπας στα εγκαίνια Μουσείου-Μνημείου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στο Νεστόριο: Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού

«Είναι η Ιστορία αυτή που μας δείχνει πως η μόνη δύναμη που ένωσε τον λαό σε εκείνον τον τιτάνιο αγώνα ήταν το ΚΚΕ. Το κάλεσμα του για αντίσταση δεν ήταν προϊόν της στιγμής. Ήταν η σπορά χρόνων και χρόνων πίσω, που είχε έρθει η ώρα να καρπίσει. Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού. Γιατί δεν μπαίνει στο μαντρί της κάλπικης “εθνικής συνεννόησης”. Δεν υπακούει στον εχθρικό για το λαό αστικό σχεδιασμό.

 

Το σημερινό μας κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ έρχεται από μακρυά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση, πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» τόνισε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση των εγκαινίων του Μουσείου – Μνημείου ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς, που διοργάνωσε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

Από νωρίς πλήθος κόσμου με πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι αλλά και νέος κόσμος, νέα παιδιά του χωριού επισκέπτονταν τον χώρο, βλέποντας τα εκθέματα, στις μεταλλικές επιφάνειες τα ονόματα των ανταρτών συγγενών τους που πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της περιοχής τόσο την περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή των Ιταλών, των Γερμανών και των Βουλγάρων αλλά και έπειτα στην κορυφαία στον 20ο αιώνα στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.

 

Μετά την ομιλία, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Γραμματέα του ΚΣ Νίκο Αμπατιέλο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος ενώ στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Την εκδήλωση έντυσε καλλιτεχνικά το συγκρότημα της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας, από τους Βασιλική Γκρανοπούλου φωνή κιθάρα, Φανή Χριστάνη φωνή, Γεράσιμο Αραμπατζή φωνή, Νίκο Παντέχη φωνή πλήκτρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Μεσσήνη θα επισκεφτεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies