ΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κρίσιμη η κατάσταση στην Αιγιάλεια, η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να περιορίσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, έχουν καεί 4 σπίτια, ενώ οι φλογές έχουν φτάσεις σε αυλές σπιτιών σε Ζήρια και Λαμπίρι.

 

Επί τόπου επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και . υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν το χωριό Ζήρια και ο οικισμός Άνω Ζήρια, και τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες.

 

Μάλιστα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε σε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο σημείο, πολύ κοντά στη φωτιά. Τρία σκάφη του λιμενικού σώματος, σπεύδουν αυτή την ώρα στο παραλιακό μέτωπο της Ζήριας, του Λαμπιρίου και των Καμαρών, με σκοπό εάν χρειαστεί να προβούν στην απομάκρυνση λουομένων από τα σημεία. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.

 

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

 

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, στο ρεύμα προς Πάτρα. Όσα οχήματα κατευθύνονται προς την Αθήνα παρακαλούνται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου -Ιτέας.

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δεκτές προτάσεις της ΕΣΑμεΑ σε νόμο για την Υγεία- Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται

admin2020

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

admin2020

«ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ»

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies