ΑργολίδοςΑρκαδίαςΑχαΐαςΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΗλείαςΚορίνθουΛακωνίαςΜεσσηνίαςΟικονομίαΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠολιτική

Κυβέρνηση: «Μαγείρεψε» τα ηλεκτρικά υπερκέρδη και τα έκανε δώρο στα καρτέλ ενέργειας

Σε έναν απίθανο εμπαιγμό του λαού, με συμπαιγνία σε βάρος των καταναλωτών και υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών παρόχων ενέργειας προχώρησε η κυβέρνηση αφού «μαγείρεψε» για αρκετούς μήνες τα στοιχεία από τα υπερκέρδη των καρτέλ ενέργειας στη συνέχεια επιχείρησε να εμφανίσει σαν …«κατόρθωμα» την πενιχρή φορολόγηση τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι για το εννεάμηνο Οκτωβρίου – Ιουνίου θα ανακτηθούν από την φορολόγηση 373,55 εκατ. ευρώ. Ωστόσο την ίδια στιγμή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) μιλούσε για έσοδα από τη φορολόγηση ύψους 927 εκατομμύρια και μάλιστα για τους έξι από τους εννιά μήνες τους έτους!! Δηλαδή η κυβέρνηση θα εισπράξει περίπου 554 εκατ. ευρώ λιγότερα και θα χαρίσει και αφορολόγητους τρεις μήνες στα καρτέλ!

Με βάσει τα στοιχεία της ΡΑΕ το ποσό των 373,55 εκατ. ευρώ που θα αντλήσει η κυβέρνηση από τα υπερέσοδα των ηλεκτροπαραγωγών για την περίοδο Οκτώβριος 2021 – Ιούνιος 2022, δηλαδή για εννέα ολόκληρους μήνες αποτελεί ωμό εμπαιγμό απέναντι στο λαό που έχει γονατίσει από τη λεηλασία που έχει υποστεί από τις εταιρείες.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση δια στόματος Σκρέκα επιχείρησε να κλείσει άρον – άρον το θέμα που ξεκίνησε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε φορολόγηση 90% για τα υπερκέρδη προχωρώντας στην επιβολή μιας ελάχιστης …«προμήθειας» για τα «μάτια του κόσμου».

Έτσι μετά από οκτώ μήνες …υπολογισμούς, τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών μειώθηκαν  μόλις στα 415.000.000 ευρώ και από αυτά θα εισπράξει η κυβέρνηση τα 373,55 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια τα χρήματα των καταναλωτών γίνονται κυβερνητικό δώρο στο καρτέλ ηλεκτρικής ενέργειας για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους… 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

admin2020

“ Αντιγόνη” του Σοφοκλή από την Θεατρική Ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς

admin2020

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies