UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: Η λειψυδρία αποκαλύπτει την κατάρρευση της αντιπολίτευσης στον Δήμο…

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ (επιχειρήσεως ύδρευσης αποχέτευσης Κορίνθου) και του Δημάρχου Κορινθίων ότι θα “εμπλουτιστεί” το νερό Στυμφαλίας από το οποίο υδρεύεται η πόλη και γενικά το πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου κορινθίων με πόσιμο νερό με νερό από τις γεωτρήσεις πέριξ του δήμου, ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“…Παραιτηθείτε κ. Νανόπουλε.

Μαύρο Σάββατο σήμερα για την Κόρινθο!

Και η πόλη της Κορίνθου έμεινε χωρίς πόσιμο νερό Στυμφαλίας!

Ο κ.Νανόπουλος χρειάστηκε μόλις 2 χρόνια ανίκανης διαχείρισης, για να καταστρέψει το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ στον δήμο.

Απο σήμερα οι βρύσες και στην Κόρινθο δεν θα τρέχουν καθαρό πόσιμο νερό.

Πρώτα έμειναν χωρίς νερό τα χωριά του Δήμου, τώρα και η πρωτεύουσα.

Το όνειρο που υλοποιήσαμε το 2009 έγινε πλέον εφιάλτης.

Οι αγώνες δεκαετιών, παραδόθηκαν από τον κ.Νανόπουλο στα συμφέροντα του Κιάτου το οποίο απολαμβάνει καθαρό νερό απο τις δικές μας εγκαταστάσεις στην Στυμφαλία .

Το Κιάτο πίνει νερό Στυμφαλίας και η Κόρινθος απο σήμερα νερό απο τις γεωτρήσεις…!!!

Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει τώρα ο δήμαρχος είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ , όπως και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ συμπεριλαμβανομένου και του κ.Σταυρέλη που δύο χρόνια συνδιοικεί με την επικίνδυνη δημοτική αρχή.

Έφεραν την Κόρινθο πίσω στην εποχή με τα μπιτόνια και με τις σκάφες..

Έφεραν πίσω την κόλαση της λειψυδρίας.

Στα 12 χρόνια που δίναμε καθαρό νερό στους Κορίνθιους, υπήρξαν χειρότερες χρονιές ανομβρίας, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να τρέχει στα νοικοκυριά του Καποδιστριακού Δήμου Κορινθίων ποιοτικό πόσιμο νερό αποκλειστικά Στυμφαλίας.

Τους παρέδωσα το 95% του δήμου Κορινθίων με νερό Στυμφαλίας.

Πέτυχαν το αδιανόητο…

Να το χάσουν…!

Αβουλοι,μοιραίοι και ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Κορινθίων και των κατοίκων του.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Αλέξανδρος Πνευματικός

πρώην Δήμαρχος Κορινθίων…”.

Παραθέσαμε ολόκληρη την ανακοίνωση του κ.Πνευματικου,ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να μπορεί να έχει πλήρη εικόνα των όσων ανέφερε ο επί 12 χρόνια Δήμαρχος κορινθίων.

Η ανάγκη σχολιασμού της παραπάνω ανακοινώσεως είναι αναγκαία γιατί με την ανακοίνωση αυτή ο πρώην δήμαρχος κορινθίων αποδεικνύει ότι πλέον έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο νηφάλιας επισκόπησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και του δήμου και της παράταξής του.

Το να διολισθαίνει ένας επί 12 χρόνια δήμαρχος σε τοπικιστικές κραυγές και αιτιάσεις, όπως την δεκαετία του 50, του 60, του 70 , καθώς ακόμα ήδη από την δεκαετία του 80 είχαν υποχωρήσει οι ανούσιες τοπικιστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ δήμων και είχαν απομείνει μόνο μεταξύ χωριών με ολιγαριθμους κατοίκους, σημαίνει ότι ο κ. Πνευματικός με επιχειρήματα και ισχυρισμούς καφενείου προσπαθεί να επιζήσει πολιτικά.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η εκτός τόπου και χρόνου αιτίαση ότι το Κιάτο πίνει καθαρό νερό και η Κόρινθος όχι, η ανερμάτιστη κραυγή ότι η Κόρινθος επιστρέφει στα μπιτονια και τις σκάφες.

Και είναι εκτός τόπου και χρόνου οι  αιτίασεις του πρώην Δημάρχου διότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι και στην διάρκεια της δίκης του δημαρχίας γινόταν προσθήκη νερού από τις γεωτρήσεις που διαθέτει ο δήμος στο νερό της Στυμφαλίας.

Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαψευστεί, αφου τόσο από τις δημόσιες ανακοινώσεις που υπάρχουν επί εποχής του όσο και από την ποιότητα του νερού που υδρεύεται η Κόρινθος, είναι εμφανής η μικρή , αλλά υπαρκτή,  παρουσία αλάτων.

Όπως και οι γεωλόγοι- υδρολόγοι και αρχαιολόγοι γνωρίζουν οτι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του νερού της στυμφαλίας είναι η πλήρης απουσία αλάτων.

Πλήρη απουσία αλάτων από το νερό που υδρευει την Κόρινθο είχαμε μόνο κατά τον πρώτο χρόνο υδροδότησης της πόλης, απουσια πού διήρκεσε έως λίγο μετά τις εκλογές του 2010.

Έκτοτε, στο νερό της Στυμφαλίας προστιθετο και νερό από τις γεωτρήσεις του δήμου κορινθίων ώστε να επαρκεί και να μην γίνεται υπεράντληση από τις πηγές του, με αποτέλεσμα την διακινδύνευση της λειτουργίας των πηγών.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ, το ποσοστό αυτό πολλαπλασιάζεται και σαφώς δημιουργεί ερωτηματικά για την ποιότητα του νερού αναφορικά με την παρουσία αλάτων.

Αλλά αντί να εστιάσει σε αυτό το πραγματικό ζήτημα και πρόβλημα ο πρώην δήμαρχος, αναλώθηκε σε μία προσπάθεια παλαιοκομματικής, βλαχοδημαρχικης ρητορικής πού και του γύρισε μπούμερανγκ και ουσιαστικά κάλυψε τις ελλείψεις κι παραλειψεις στην διοίκηση του δήμου από τον κ. Νανόπουλο.

Κραυγές αυτού του είδους από τον πρώην δήμαρχο δεν τιμούν τους ψηφοφόρους του που καλώς ή κακώς επί 12 χρόνια τον στήριξαν και θα περίμεναν ενόψει και της εμπειρίας που διαθέτει να πολιτεύεται με ορθό τρόπο για τα συμφέροντα του δήμου.

Αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να ειπωθεί στην περίπτωση της πλατείας από τον κ. Πνευματικό, εάν δεν ήταν ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος αυτός που ενορχήστρωσε το έκτρωμα που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλεως της Κορίνθου, που συνέχισε και ολοκληρώνει ο κ.Νανόπουλος…

 

Σχετικές αναρτήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή για θέματα της φοιτητικής κοινότητας

admin2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

admin2020

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies