UncategorizedΕιδησούλεςΕΛΛΑΔΑΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: Καταλυτική παρέμβαση πάνω στο θέμα της ονοματοδοσίας οδών και δημοτικών κτιρίων από την Βιβή Τζέκου (Της λαϊκής συσπείρωσης)

Πάνω στην  πρόταση για ονοματοδοσίες οδών και πλατειών με τα ονόματα των πρώην δημάρχων Σήφη Κόλλια και Νικολάου ΚΟΥΙΝΗ, τοποθετήθηκε η δημοτική σύμβουλος κ.Τζέκου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να αποσύρει την πρόταση, η οποία προέβλεπε να δοθούν τα ονόματα των πρώην αυτών δημάρχων της Κορίνθου σε διάφορες οδούς, πλατείες και Δημοτικά κτίρια.

Στην καταλυτική της τοποθέτηση /παρέμβαση, η δημοτική σύμβουλος τόνισε:

Η άποψή μας σαν παράταξη είναι ότι προηγούνται πάντα τα πρόσωπα που κατά το ιστορικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, του δήμου μας, έκαναν γνωστή την πόλη, θυσιάστηκαν για την πόλη , αγωνίστηκαν για το Δημόσιο συμφέρον, εν προκειμένω για το δημοτικό συμφέρον που μεταφράζεται για μας προς συμφέρον όλων των δημοτών και όχι μιας μικρής μερίδας επιχειρηματιών.

Δεν μπορεί να συζητάμε για να δώσουμε τα ονόματα των παραπάνω δημάρχων σε οδούς και πλατείες, τη στιγμή που δεν έχει τιμηθεί δεόντως ο μεγάλος θεατράνθρωπος και αγωνιστής, συμπατριώτης μας Βασίλης Ρώτας, αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης , ο αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Χρήστος Αντωνίου “Σωκράτης” που έδωσε τη ζωή του για την Ελευθερία της χώρας μας λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο μας, ο επίσης αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που έδωσε και αυτός τη ζωή του για την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς φασίστες κατακτητές, ο Γιώργος Σάμιος, ο οποίος ως δικηγόρος και ως  μέλος του λαϊκού κινήματος της Κορίνθου την εποχή του μεσοπολέμου έδωσε αληθινή μάχη για να παραμείνει η πλατεία  του Φλοίσβου ελεύθερος χώρος, χώρο που εποφθαλμιούσαν κοράκια της εποχής για οικοπεδοποίηση, ο μεγάλος δημοκράτης ηγέτης της αρχαίας Κορίνθου Τιμολεοντας ,ο οποίος απελευθέρωσε την Σικελία από τα δεινά της τυραννίας και του δεσποτισμού των Καρχηδονίων και αρκετοί άλλοι.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει ονοματοδοσία με ονόματα πρώην δημάρχων οδών και πλατειών, παρά πρέπει πρώτα από όλα να τιμηθούν όλοι αυτοί που έκαναν γνωστή την Κορινθία και εκτός των συνόρων και προπαντός έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Σχολιο:

Για μία ακόμα φορά, η δημοτική σύμβουλος της λαϊκής συσπείρωσης αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη στην εν πολλοίς ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορίνθου. Μετά από τις εμφανίσεις της και τις τοποθετήσεις της, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δημοτών που δεν την ψήφισαν, αναρωτιούνται πόσο διαφορετικός θα ήταν ο δήμος Κορινθίων εάν η παράταξη της κ. Τζέκου, είχε εκλέξει περισσότερους δημοτικούς συμβούλους ή εάν είχε καταφέρει η ίδια να εκλεγεί δήμαρχος, καθώς το παράδειγμα του δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη είναι εξαιρετικά ελκυστικό και η κ. Τζέκου δείχνει να βαδίζει στα βήματα του.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

admin2020

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Δήμου Κορινθίων, αναφορικά με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies