ΕιδησούλεςΚορίνθουΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κόρινθος: ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ζητά ανοιχτές πόρτες για το γήπεδο της ΠΑΣ Κόρινθος στον συνοικισμό! Η απάντηση του συλλόγου και ιστορική πραγματικότητα

Ο Δημήτρης Μπιτζιος ανηρτησε στο FB το παρακάτω κείμενο:

ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟ!ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΩΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ ΜΟΝΑΧΑ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;

H απάντηση της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Με την παρούσα ανακοίνωση Θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις για την αναφορά που κάνει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μπίτζιος Δημήτριος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook για το γήπεδο συνοικισμού και υπογράφει ως αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας.(Α )Η μόνη ομάδα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή του Συνοικισμού ο ΠΑΣ κυψελος (σωματείο μάλιστα που το διοικησαμε για δύο χρόνια για να μην συγχωνευθει και αφανιστεί) αδιάκοπα έως και σήμερα 2020 αγωνίζεται στο γήπεδο Συνοικισμού γεγονός που θα έπρεπε ως αντιπρόεδρος της ΕΠΣ να γνωρίζει.(Β )Μας γνωστοποιεί ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας ότι ο παππούς και ο πατέρας του έχτισαν το γήπεδο με κόπο και ιδρώτα. Όσο και αν προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το οποίο να συνδέει την οικογένεια Μπιτζιου με το Συνοικισμό δεν βρήκαμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και προφανώς ο συντάκτης του κειμένου εσκεμμένα ψεύδεται και προσπαθεί να παραπλανήσει αλλά βεβαίως το μονο που καταφέρνει είναι η γελοιοποίηση του θεάματος. ( γ )Το γεγονός ότι δεν αποδέχεται ότι η ιδιοκτησία ως όρος του δικαίου αναγνωρίζει την κυριότητα και το απόλυτο δικαίωμα στη χρήση και εκμετάλλευση και τελεί υπό την προστασία του κράτους το έχει αποδείξει πρόσφατα σε άλλα γεγονότα που έχει πρωταγωνιστήσει.

Επειδή η αφέλεια και η ασχετοσύνη μπορεί και γίνεται επικίνδυνη κάποιες στιγμές στο δημόσιο βίο καλούμε τον Δήμαρχο κύριο Νανόπουλο να αποδοκιμάσει την εν λόγω ανάρτηση του υφιστάμενου του και να κινηθεί στο πλαίσιο συνεργασίας και λογικής που μας έδειξε και συμβούλεψε μόλις πριν από 24 ώρες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Νίκας.

Σχόλιο: Είναι γεγονός ότι το γήπεδο του συνοικισμού είναι ιδιοκτησία της ομάδας της Κορίνθου. Όμως, έγινε ιδιοκτησία της μετά από δωρεές των φιλεργων και προοδευτικων προσφύγων που αρχικά δημιουργησαν τον Αχιλλέα Κορίνθου και στην συνέχεια τον Άρη Κορίνθου.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ομάδας ανήκαν στην αριστερά και στο βενιζελικό στρατόπεδο. εξαιτίας του γεγονότος αυτού οι ομάδες αυτές αντιμετώπιζαν διακρίσεις και εχθρότητα, με αποτέλεσμα να προπονούνται οι αθλητές τους με δυσκολία στις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Κορίνθου κυρία στο στρατόπεδο.

Για το λόγο αυτό αγοράστηκε η έκταση και μετατράπηκε σε γήπεδο.

Η διάθεση όμως των αγοραστών δωρητών του γηπέδου δεν ήταν να αποτελεί κλειστό κλαμπ, αλλά να αποτελεί Κυψέλη  αθλητισμού.

Μπορεί λοιπόν να είναι αμετροεπής η ανάρτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας που όντως δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του συνοικισμού και ιδιαίτερα με την ιστορία της αριστεράς και το ήθος της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση του συλλόγου του ΠΑΣ Κόρινθος, σύλλογος που προέρχεται από τη συγχώνευση του Αχιλλέα, του Άρη με τον Ολυμπιακό Κορίνθου , θα πρέπει να ξεχνά τις καταβολές του συλλόγου και να το έχει μετατρέψει σε κλειστό club.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

admin2020

Δήμου Κορινθίων, αναφορικά με την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

admin2020

Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.781.999 ευρώ για σημαντικό αρδευτικό έργο στην Π.Ε. Κορινθίας

admin2020

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies